Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kunst und Geschichte

Nord-Limburg besteht nicht nur aus Natur, sondern die Region hat auch eine lange Geschichte und verfügt über viele Kunstschätze. Auf dieser Seite möchten wir Sie auf die vielen kulturellen Schätze der Region hinweisen. Wir möchten Ihnen Museen der modernen Kunst, die regionale Geschichte der lokalen Keramikindustrie, die Zeit, in der die Römer hier lebten, das bäuerliche Leben, aber auch die Erinnerungen an den Krieg vorstellen.


Keramiek en kunst

Keramiek opvallend aanwezig in Noord-Limburg

In Noord-Limburg is de keramische industrie van oudsher sterk aanwezig geweest. In de kop van Noord-Limburg tot aan Tegelen zijn nog veel overblijfselen te bewonderen in musea en galerieën die mooie presentaties laten zien van keramiek uit deze streek. Ook zijn er in de regio speciale thema fietsroutes en activiteiten uitgezet en kunt u genieten van talrijke kunstwerken die betrekking hebben op keramiek.

Historie van de streek

Ontdek de streek

Diverse musea in Noord-Limburg geven een mooi beeld van het leven in Noord-Limburg in het verleden. Hoe werkten we, welke gereedschappen gebruikten we daarbij, welke bouwstijlen hanteerden we, hoe brachten we onze vrijetijd door en hoe was het leven op het platteland en in de stad.

Oorlogsherinneringen

Leven in vrijheid!

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Diverse locaties, monumenten, begraafplaatsen en musea herinneren ons aan oorlogen en tijden waarin we onze vrijheid niet zo konden vieren als hedentendage..... Klik op onderstaande special rond thema '75 jaar bevrijding' met meer info.

Leben in Freiheit

Erfahren Sie alles über die Befreiung Nord-Limburg.

Leben in Freiheit
Moderne Kunst

Moderne Kunst in Noord-Limburg

Moderne kunst is in alle vormen zowel in diverse musea als het Museum Bommel van Dam (tijdelijk gesloten vanwege verhuizing) en Limburgs Museum als in de openbare ruimte permanent te bewonderen en te bezichtigen, zoals b.v. de diverse knopen van Tajiri in Baarlo en diverse moderne kunstwerken in het Beeldenbos van het Odapark in Venray. Daarnaast vinden er regelmatig tijdelijke exposities van moderne hedendaagse kunst plaats in diverse musea in Noord-Limburg, zoals in de Kantfabriek in Horst, Keramiekcentrum de Tiendschuur in Tegelen, het Petershuis in Gennep, Museum de Locht in Horst, Kunsthuis de Bakkerij in Bergen en het Franz Pfanner Huis in Arcen.

Erfgoedspelers