Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Bergen, in the heart of the Maasduinen

In the Maasduinen, with the village of Bergen as the heart of the Maasduinen, you will be amazed by the rich nature, the cosy villages, the authentic life and the cordiality of Limburg.  One of the most beautiful nature areas of the Netherlands can be found here: National Park De Maasduinen. The Bergen, Limburg is the best place in the Netherlands for cycling and walking. Feel the atmosphere and history of the villages in the Maasduinen in North Limburg, there is always something to do! The municipality of Bergen (L) consists of seven villages Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw Bergen, Siebengewald, Well and Wellerlooi. Discover the worlds of Bergen!


Overnachten

Overnachten

Hier slaap je als een roosje...

Nog meer fijne slaapplekken...

Eten en drinken

Culinair genieten

Nog meer plekken om te eten en te drinken...

Winkelen

In Bergen vind je het gezelligste winkelcentrum van Noord Limburg

Nog meer leuke winkeltjes...

Uitstapjes

Hier wil je naartoe!

Routes

De mooiste fietsroutes

De mooiste wandelroutes

Zien

Dit wil je zien!

Natuur

De natuur in!

Historie

Dit is Bergen, hart van de Maasduinen

Bergen is een historische culturele gemeente gelegen in het Nationaal Park "De Maasduinen".

Gemeente Bergen is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw, tijdens de Franse Revolutie. De Rechten van de adel zijn toen flink beperkt, een groot deel afgeschaft. Voor de kasteelbewoners het einde van de heerlijke rechten, deze zijn in 1798 vervangen door de communes naar Frans model. In 1800 zijn de kleinere communes tot 1 mairie samen gevoegd: Afferden, Heijen en Well en Bergen. Siebengewald en Wellerlooi worden hierbij niet genoemd, omdat dit toen nog gehuchten waren, die respectievelijk behoorden bij de dorpen Afferden en Well. In de tweede helft van de vorige eeuw hebben deze gehuchten zich pas ontwikkeld tot echte dorpen. In 1863 werd Siebengewald een zelfstandige parochie en Wellerlooi pas in 1894.

In 1945 is Bergen begonnen met het herstellen en de wederopbouw van de verwoeste gebouwen. Er moest heel veel werk verzet worden om de sporen van de oorlogsschade te herstellen, dit heeft dan ook 10 jaar geduurd. Daarna kon de ontwikkeling van Bergen beginnen; nu een welvarende gemeente.

In Bergen kan je je hart ophalen aan historische gebouwen en tot rust komen in de natuur; een gevarieerd landschap met veel mooie wandel-, en fiets-, en ruiterroutes.


Folder: ontdek de 7 werelden van Bergen

De 7 werelden van Bergen

Ontdek de 7 werelden van Bergen, er gaat een wereld voor je open. Ieder dorp in Bergen heeft een bijzonder verhaal, een bijzondere historie en een rijk landschap.Tijd om ze allemaal te bezoeken. Op de fiets of te voet. 

Wij hebben alle informatie over de 7 werelden van Bergen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.
Bekijk de folder hier.  Binnenkort is deze folder ook verkrijgbaar bij alle (toeristische) ondernemers in Bergen.

Folder De 7 werelden van Bergen

Liever downloaden? 

Attachment Size
Folder Ontdek de 7 werelden van Bergen 1.92 MB