Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Gennep

Gennep heeft aan natuur alles, behalve de zee!

Een omgeving die rust en ruimte uitstraalt, waar klein het toverwoord voor groots is. Waar mensen de tijd nemen om even een praatje te maken. Waar je geniet van de producten van mensen die hun vak verstaan. Waar je onthaast in de veelzijdigste en beschermde natuur van Nederland. Gennep heeft al sinds de Romeinen een prominente positie op de kaart. Zo bloeide het Genneper Huys uit tot één van de machtigste vestigingen. Geen wonder, zo prachtig gelegen tussen Maas en Niers. Hier is het waar Prins Frederik Hendrik het opnam tegen de Spaanse overheersers. Heel machtig Den Haag keek toe vanuit het klooster in Sint Agatha. 


Overnachten

Hier slaap je als een roos

Nog meer fijne slaapplekken...

Eten en drinken

Culinair genieten

Nog meer plekken om te eten en te drinken...

Winkelen

Hier vind je de leukste winkeltjes

Uitstapjes

Hier wil je naartoe!

Routes

Het Pieterpad, de Maasfietsroute, Walk of Wisdom…
Al die jaren (nog voor de Romeinen zelfs) heeft de natuur niet stilgestaan. Een stuwwal werd opgeduwd en kwam tot stilstand bij Gennep. De Maas en de Niers vloeien hun water door het landschap. Maasduinen, Maasheggen (Unesco!), veelzijdig en beschermd. Gennep heeft aan natuur alles, behalve de zee! Geen wonder dat alle bekende routes Gennep aandoen. Tel minimaal 130 km. aan wandelroutes, 60 km. aan ruiterpaden, 42 km. aan mountainbikepaden, 60 km aan fietsnetwerk, 7 km aan kanoroute én 27 km aan speeltuinroute op bij de verbluffende natuur en cultuur en je krijgt een gebied voor actieve fijnproevers.
 

De mooiste fietsroutes

De mooiste wandelroutes

Zien

Dit wil je zien!

Natuur

‘Het neusje van de ZALM’
Niet alleen de stuwwal bij de Diepen is interessant. De ontwikkeling daar bij het Koningsven wordt het neusje van de zalm volgens de verantwoordelijke landschapsarchitect. Maar Gennep is sowieso al een summum voor natuurgenieters. Dat blijkt wel uit de hoeveelheid Natura 2000-natuur (Europees beschermd) en ‘Goudgroene’ natuur (binnenlands beschermd). Waar anders vind je in zo’n kleine straal vijf verschillende landschapstypen? Fietsers, ruiters en wandelaars verplaatsen zich van het Niersdal tot de stroomgeulen van de inmiddels voor de Maas ingeruilde Rijn. En dan hebben we het nog niet gehad over de kleine stukjes Maasheggen (Unesco) en de zanderige Maasduinen aan de Gennepse kant. Vogelspotters halen hun hart op, want spot hier roodborsttapuiten, blauwborsten of boomvalken. En jongelui, gamen is leuk, maar hutten bouwen of kanoën over het snelst stromende riviertje van Nederland, de Niers, is weer eens wat anders! Of ga op safari naar ‘the little five’, vijf bijzondere diertjes. Wie weet sta jij oog in oog met één van de met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals het vliegend hert.

 

De natuur in!

Nieuws

De laatste nieuwtjes!

Hier vind je de laatste nieuwtjes, Heb je zelf tips of nieuws? Stuur een mail naar: info@visitnoordlimburg.nl