Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

41ste Limburg Festival

Beschikbare gegevens

Theatrale ontdekkingsreis met het Limburg Festival als gids.

Het Limburg Festival is het toonaangevend zomertheaterfestival in het hart van de provincie Limburg. Het festival brengt bijzonder theater op bijzondere (landschappelijke) plekken. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 augustus verandert Midden-Limburg (en een deel van Duitsland) in één groot openluchtpodium met een gevarieerd pallet van o.a. theater, dans, muziek, mime, poppenspel en performance. Niet alleen voor de doorgewinterde cultuurbeesten, maar ook voor het publiek dat de reguliere podia doorgaans niet weet te vinden, een feest om te bezoeken.

De organisatie biedt het publiek ook in 2023 een erg gevarieerd en divers pallet aan voorstellingen aan. Het haalt de bekende namen uit de theaterwereld naar de regio Midden-Limburg maar geeft daarnaast ook aanstormend theatertalent ruim baan. Vijf dagen lang – van woensdag 16 t/m zondag 20 augustus - programmeert het Limburg Festival theatervoorstellingen die te zien zijn in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Roerdalen/Wassenberg, Nederweert en Weert. Er komen ruim 50 (inter)nationale theatergezelschappen, die samen ruim 175 voorstellingen voor het voetlicht brengen.

Een veelvoud aan hartstochtelijke belevenissen die de magie van de verbeelding alle kleuren van de regenboog kleuren. In deze vaste programmaonderdelen vindt elk wel iets naar zijn of haar goesting:

  • Theater op Locatie: bijzondere theatervoorstellingen op bijzondere plekken in Midden-Limburg.
  • Dans Promenade: ongewone wandeling met verschillende vormen van dans.
  • Natuurlijk…Theater: theaterfietstocht afgewisseld met laagdrempelige theatervoorstellingen.
  • Ode aan Onvoorspelbaarheid: wandeltocht met voorstellingen van jonge frisse theaterhonden.
  • Limburg Festival Kindermiddag: een middag vol theater en activiteiten
  • Kasteel van Verlangen: theaterwandeling in en rondom een kasteel met onderweg puppetry voorstellingen.

En dat allemaal tegen een zeer acceptabele toegangsprijzen. Een gedeelte van de voorstellingen is gratis. Op de website vind je t.z.t. het volledige programma van de 41e editie van het bijzonderste theaterfestival van Limburg.

Gerelateerd aan dit evenement