Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Concert Damsco Quartet

Beschikbare gegevens

Het Damsco Quartet bestaat uit: Nata Roinishvili (Georgië) – Viool, Daniel Leenders (Nederland)- Viool, Yuxin Chen (China) – Altviool, Manon Leroux (Frankrijk) – Cello.

Het Damsco Quartet is een opkomend, veelbelovend strijkkwartet, gevestigd in Amsterdam. Het viertal speelt pas sinds 2022 samen en heeft in korte tijd de podia bestormd. Hun eerste optreden op het festival Forbidden Music Regained werd geprezen. Hierna volgden cd-opnames van het strijkkwartet van Henriëtte Bosmans voor uitgeverij Donemus. Deze opnames worden gelanceerd op streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Het kwartet heeft o.a. les gehad van Dmitry Ferschtman en was te horen in een eigen item op Concertzender Actueel. Op YouTube is de opname reeds beschikbaar.

De musici hebben vier verschillende nationaliteiten. Het repertoire van het kwartet focust dan ook voor een groot deel op werken uit de verschillende herkomstlanden.

Het programma bestaat namelijk uit werken van Felix Mendelssohn, Antonín Dvořák, Henriëtte Bosmans (NL), Maurice Ravel (Fr) en van de Georgische componist Sulkhan Tsintsadze.

Entree €20,-

51.750589820144, 5.8808814

Gerelateerd aan dit evenement