Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De Mookerheideroute

Deze route van 6 km leidt u over de Mookerheide. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het Maasdal. Geniet van de weldadige rust in de uitgestrekte bossen, op de heuvels en van de mooie heide. Onderweg ziet u wellicht een buizerd, een boomleeuwerik of hoort u het bekende geluid van de tjiftjaf.

Een alternatief startpunt voor deze route is de parkeerplaats aan de Mendozaweg. Vanaf hier kunt u een rondje over de hei maken van 3 kilometer.

Start location
Groesbeekseweg 106, 6505 KH Mook
Lengte
6 km
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij Herberg \'t Zwaantje

Average of 4 reacties.

Ingediend door imagro op di, 08/22/2017 - 18:49

Permalink

Naam
Betty Ede
Beoordeling
Bericht
Eind augustus staat de hei in bloei, dus de Mookerhei biedt dan met zijn heuvelachtige parcours een prachtige wandeling. De Schotse hooglanders die je af en toe in je ooghoeken ziet, verhogen de wandelvreugde. De route is wel vrij dicht bevolkt met wandelaars, wel goed om je te realiseren.

Ingediend door imagro op ma, 06/13/2016 - 13:14

Permalink

Naam
kees
Beoordeling
Bericht
Hele mooie route maar met al die schotse hooglanders is het wel opletten geblazen. Je hebt niet even een mogeljkheid uit wijken als zo'n jongen op je afkomt!

Ingediend door imagro op wo, 03/27/2019 - 19:49

Permalink

Naam
Wieke
Beoordeling
Bericht
Route gelopen vanaf parkeerplaats Mendoza weg, met kind een uur gewandeld. Mooi glooiend heidegebied en de Schotse Hooglanders maken het extra leuk. Zij waren heel rustig, er waren ook hele kleintjes bij, maar dat we daar vlak langs liepen leek hun ouders niet te deren. Die lagen op hun gemak aan de andere kant van het pad. Aanrader!

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 11/07/2021 - 11:08

Permalink

Naam
Carina en partner
Beoordeling
Bericht
Gelukkig geen galloway runderen gezien. Grote delen van de wandelroute gaat over slechte paden: gaten en omhoogstekende boomwortels. (6 November 2021)

Route: 6 km

Bezienswaardigheden

De Mookerheide
De Mookerheide
De Stuwwal
Landgoed Mookerheide

Het Schuitwater

Het Schuitwater, is een zeer gevarieerd natuurgebied rond een oude Maasgeul. De oude geul bevat open water, moerassige stukken, een plukje riet, moerasbos en vochtige graslanden. Hogerop liggen…

Lees meer
Wandelroute 'Lange Ven'
7 km | Heijen

Andere routes

12 km

Korte ronde door Landgoed Arcen

Velden

Lees meer
11 km

Knopen Lopen in Kepèl

Panningen

Lees meer
33 km

De Locht fietsroute

Melderslo

Lees meer
7 km

Ommetje Heumen

Heumen

Lees meer