Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Heden en verleden

Beschikbare gegevens

Excursie van Nationaal Park De Maasduinen

Landgoed de Hamert heeft een rijke historie. Op zondag 5 februari start om 10.00 uur een excursie met als thema heden en verleden. De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

De mens laat sinds haar eerste komst naar de regio Maasduinen al sporen achter in het landschap. Zo ligt er op Landgoed de Hamert een eeuwenoud Vorstengraf uit circa 2.000 jaar voor Christus. Het gebied heeft ook zwarte tijden gekend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duitsers bezetten het gebied en hebben er loopgraven gemaakt en verzetsleden gefusilleerd. Recenter heeft de mens ook invloed gehad op het landschap. Het Geldernsch-Nierskanaal, dat vanaf de Duitse grens haar eigen weg naar de Maas mag vinden, is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de excursie Heden en Verleden zal de gids meer vertellen over de historie van Landgoed de Hamert.

Fotobijschrift: Het vorstengraf is een zeer herkenbare plek op Landgoed de Hamert met een rijke geschiedenis. Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.

51.50752941997, 6.17041065

Gerelateerd aan dit evenement