Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Theater Stil Water; De Kapel In! in Gasthoes Horst

Beschikbare gegevens

We creëren met ‘De kapel in!’ een nieuwe religie in de kapel van ´t Gasthoês: een cultureel niche aanbod in de gemeente Horst aan de Maas. Voorstellingen voor gelovigen, ongelovigen en fijnproevers, mensen die uitgedaagd willen worden, iets nieuws durven en willen ontdekken.

Stil Water is een monoloog van Peer Wittenbols voor de 67-jarige actrice en theatermaakster Gerrie Abels, gebaseerd op haar Indische familiegeschiedenis. In deze monoloog vertelt een naamloos negenjarig meisje over haar gezin dat in de late jaren ’50 halsoverkop Java moest verlaten om in het verre Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Zelf kent het meisje, dat een half jaar was toen ze met haar ouders, broertjes en zusjes naar hier kwam, de verhalen over haar geboorteland alleen van verhalen en een handjevol foto’s.

Het negenjarig meisje worstelt met grote vragen. Waar liggen mijn wortels? Wat gebeurde er ooit met mijn ouders in dat vreemde, verre land? Waarom praten ze nooit over het kamp? Zal ons gezin ooit ergens echt thuis zijn? Deze vragen vreten aan het meisje, maar ze durft ze aan niemand te stellen. En dus… neemt haar fantasie de vrije loop…

Deze voorstelling blijkt niet alleen boeiend te zijn voor mensen met een Indische geschiedenis. De voorstelling raakt een universeel gevoel van ontheemd zijn, van willen weten, waarom, waarvoor en hoe verder. Alle mensen die te maken hebben gehad, of nog hebben, met oorlog en hun grond gedwongen hebben moeten verlaten, zullen zich moeten verhouden tot wat er gebeurd is. En dat is iets wat geldt voor heel veel mensen.

51.449827119928, 6.0534236

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
de leukste evenementen!