Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Hapjes fietstocht de Kasteeltuinen Arcen

Beschikbare gegevens

De Kasteeltuinenroute is een fietstocht van ongeveer 40 kilometer, verdeeld over 4 etappes. Deze culinaire fietstocht wordt gecombineerd met een bezoek aan de Kasteeltuinen van Arcen, waar dagelijks een rondleiding start om 13.00 uur.

Arrangement (prijs: € 50,45 p.p.)
Bij deze Happen route is het volgende inbegrepen:

  • Heerlijke lunch bij Alt Arce
  • Entree bij de Kasteeltuinen en een lekkernij (streekproduct)
  • Hoofdgerecht bij Bosbrasserie In de Sluis
  • Afsluitend nagerecht bij Eetcafé Ald Vors
  • Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Cultureel Arcen
We starten bij Brasserie Alt Arce, waar u binnen of buiten op het terras zult genieten van een heerlijk uitzicht over de Maas. Arcen is de toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort (de Schanstoren) en het nooit voltooide kanaal (de Fossa Eugeniana) op de grens met het Duitse Straelen herinneren nog aan het vestingverleden.

Kasteeltuinen Arcen
Geniet van de seizoenen in Kasteeltuinen Arcen! In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park heeft meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Naast de prachtige flora en fauna is er volop plezier voor de hele familie! Een heerlijke ontspannen dag waarbij er ieder jaargetijde iets nieuws te ontdekken valt!

Nationale Parken
Na het bezoek aan de Kasteeltuinen stappen we op de pedalen richting het hoofdgerecht. We komen langs Nationaal Park De Hamert en vervolgens onze weg richting Nationaal Park de Maasduinen. Dit is de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door water, wind en de mens. Het natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.
Bezoekerscentrum De Maasduinen is gebouwd in een sluizencomplex. Het deed vroeger dienst als doorvoersluis voor zand- en grindwinningschepen. U kunt zelf ervaren hoe het hier vroeger was door via spannende trappen de diepe sluisbak in te stappen.

Authentiek Limburg
Terwijl we naar het nagerecht trappen, komen we door authentieke Limburgse landschappen. De Maas toont zich in volle glorie, maar ook oude boerderijen, kapelletjes en weilanden sieren de omgeving.
Na het dessert fietsen we terug naar Brasserie Alt Arce. De route komt ten einde, maar u kunt natuurlijk altijd nog even nagenieten op een van de vele terrassen van Arcen.

51.471414, 6.184881

Gerelateerd aan dit arrangement

Hapjestochten Noord-Limburg
Kasteeltuinen Arcen
Brasserie Alt Arce
Bezoekerscentrum Maasduinen In de Sluis
café, zaal en cafetaria ’t Dörp
Hapjestochten Noord-Limburg
Kasteeltuinen Arcen
Brasserie Alt Arce
Bezoekerscentrum Maasduinen In de Sluis
café, zaal en cafetaria ’t Dörp