Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Hapjes fietstocht Lang Leve Limburg! (Maasduinen)

Beschikbare gegevens

Van aspergedorp tot vestingstad, van rivierduin tot bierbrouwerij: de Maasduinen staan garant voor volop variatie. Een smakelijke portie bourgondische gezelligheid maakt de dag compleet. Hier wordt met recht gesproken over de ‘ Liefde voor Limburg’…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route (37 km) is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij In de Witte Dame Grubbenvorst
  • Voorgerecht bij Jagersrust & Beej De Grens in Velden
  • Soep bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer Arcen
  • Hoofdgerecht bij Bier en eetcafé de Hertog Jan Proeverij Arcen
  • Nagerecht bij IJssalon Clevers Grubbenvorst
  • Tevens ontvang u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Aspergedorp
De route begint en eindigt in Grubbenvorst ten noorden van Venlo. Grubbenvorst behoort tot de mooiste dorpen van de streek. Het wordt omgeven door aspergevelden, waardoor Grubbenvorst bekendstaat als ‘aspergedorp’. Na een ontspannen ontvangst stappen we op de fiets, steken de Maas over en trappen naar Velden.

Pieterpad
Ook Velden heeft een gezellig centrum met verschillende terrassen. Het Pieterpad, de beroemde langeafstandswandeling, loopt dwars door het dorp. Ooit werd Velden uitgeroepen tot ‘Groenste Dorp van Nederland’. Niet verwonderlijk dus, dat fietsers en wandelaars hier volop aan hun trekken komen.

Rivierduinengordel
We vervolgens onze weg en fietsen Nationaal Park De Maasduinen in. Hier bevindt zich de langste rivierduinengordel van Nederland. Naast de duinen passeren ook bossen, vennetjes en heidevelden de revue. Dan is het tijd voor een stukje cultuur, want Arcen komt in zicht.

Liefde voor het bier
Arcen is het toeristisch hart van deze streek. Dit vestingstadje is bekend vanwege de Kasteeltuinen, maar natuurlijk ook vanwege de plaatselijke brouwerij: Hertog Jan. In 1915 werd met een stoommachine het eerste bier gebrouwen en opgeslagen in houten vaten. Inmiddels gaat het er een stuk moderner en efficiënter aan toe, maar aan de liefde voor het bier is niet veranderd. Alle reden dus om hiervan te genieten, maar niet teveel: er wacht u nog een etappe terug naar Grubbenvorst.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

51.419876, 6.148888

Gerelateerd aan dit arrangement

Brasserie In de Witte Dame
Jagersrust Pannenkoekenhuis & Restaurant
Bezoekerscentrum Maasduinen Jachthut Op Den Hamer
Hertog Jan Proeverij
IJssalon Clevers Grubbenvorst
Hapjestochten Noord-Limburg
Brasserie In de Witte Dame
Jagersrust Pannenkoekenhuis & Restaurant
Bezoekerscentrum Maasduinen Jachthut Op Den Hamer
Hertog Jan Proeverij
IJssalon Clevers Grubbenvorst
Hapjestochten Noord-Limburg