Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

ONGEWISSE TOEKOMST

ANNA HOOGENBOSCH IN MUSEUM HET PETERSHUIS GENNEP.

Anna Hoogenbosch (1955) groeide op in een gezin waar verbeelding en fantasie erg gewaardeerd en gestimuleerd werden. De ene keer kwam haar vader thuis met een stuk klei en ging zijn kroost boetseren; een andere keer werden er circusartiesten gemaakt van ijzerdraad en lapjes stof. “Daarmee,” zegt Anna Hoogenbosch: “is de kiem gelegd voor wat later mijn leven zou worden”; een leven voor de kunst. Vanaf 17 december 2022 exposeert zij haar werk in Museum Het Petershuis onder het motto “ONGEWISSE TOEKOMST”.

Na roerige jaren, reizen, het grootbrengen van kinderen en het volgen van teken,- en schilderlessen in haar eigen woonplaats, besloot zij zo’n vijftien jaar geleden een opleiding te gaan volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B). Die opleiding sloot zij vijf jaar geleden met succes af, waarna zij zich – ook in Arendonk – is gaan verdiepen in de grafische kunst. Over haar studietijd zegt zij: “In al deze jaren werden niet alleen schildertechnieken aangeleerd; het was ook een periode waarin ik werkte aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Stapje voor stapje kwam ik steeds dichter bij wie ik nu ben; ik leerde in beelden te vertalen wat mij raakt en bezighoudt”.

Ongewisse Toekomst

En zij vervolgt: “Dezer dagen ervaren we aan den lijve wat een ongewisse toekomst betekent; we weten niet hoe de dag van morgen eruit zal zien; we doen er alles aan om ons leven te sturen en onder controle te krijgen (en te houden). Iedere handreiking of de spreekwoordelijke halm grijpen we aan, om maar niet in dat bodemloze zwarte gat van het onbekende te vallen. We moeten ons overgeven aan de wetten van het leven.” Dit gegeven, in combinatie met haar interesse in mensen, hun kwetsbaarheden en verhalen, maar ook met haar eigen angsten, zwaktes en onzekerheden, zijn voor Anna Hoogenbosch een belangrijke inspiratiebron. Zoekend en onderzoekend probeert zij de complicaties en de tragiek van het bestaan, en dat wat niet direct aan de oppervlakte komt, op haar eigen manier, maar ook met een kwinkslag, te vertalen in beelden.

De expositie ‘ONGEWISSE TOEKOMST’ is van zaterdag 17 december t.e.m. zondag 5 februari 2023 in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag tussen 13.00 tot 16:30 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt. Tijdens de feestdagen zijn er afwijkende openingstijden. Raadpleeg daarvoor de website van het museum: www.museumhetpetershuis.nl.

Gerelateerd aan dit artikel

Jubileumjaar van Kasteeltuinen Arcen binnenkort van start
Jubileumjaar van Kasteeltuinen Arcen binnenkort van start
Mooie resulaten bij start Inlimburg campagne op Duitse markt
Mooie resulaten bij start Inlimburg campagne op Duitse markt
Camperplaats De Zandberg – Meterik, genomineerd voor Campercontact Awards 
Camperplaats De Zandberg – Meterik, genomineerd voor Campercontact Awards 
Het broedseizoen is begonnen, honden aan de lijn
Het broedseizoen is begonnen, honden aan de lijn
Streekproducten in Noord-Limburg
Streekproducten in Noord-Limburg
Ontdek het voorjaar in Noord-Limburg
Ontdek het voorjaar in Noord-Limburg