Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Ontdek het Land van Peel en Maas

Vanuit de parkeerplaats aan de Sprunklaan fietst u linksaf naar de Baron van Erplaan. Deze gaat over in de Markt (afstand is ongeveer 2 minuten).

De fietsroute start bij fietsknooppunt 58 op de Markt in Baarlo. Startdorp Baarlo is een sfeervol dorp met en rijk verleden. Het staat bekend om de kastelen d'Erp, De Berckt, Scheres, De Raay en kasteelboerderij Huis Oyen. Ook zijn hier veel kunstwerken van kunstenaar Tajiri te vinden. Tajiri woonde en werkte tot aan zijn dood op Kasteel Scheres.

Na Baarlo volgt het dorp Kessel. Kessel was al in de Romeinse tijd een strategisch dorp aan de rivier. Kasteel De Keverberg, daterend uit de 12e eeuw, vormt een prachtig decor, zeker na de opvallende herbouw van 2015.

In Helden vindt u het sfeervolle plein De Pool, met een oude waterpomp, een kiosk en de St. Lambertuskerk, die al uit de 15e eeuw stamt. Direct aan Helden grenst natuurgebied de Heldense Bossen, met karakteristieke stuifduinen. Na Helden komt u voorbij Panningen, het winkelhart van de gemeente Peel en Maas. TIP: bezoek het centrum van Panningen door in Egchel op de Hoekerstraat rechtsaf te slaan (ipv linksaf). Volg deze weg en u komt in Panningen, waar veel winkels en terrassen te vinden zijn.

Meijel is een echt Peeldorp en Maasbree staat bekend als tuinbouwdorp. Tuinbouwdorp Maasbree ligt midden tussen de natuurgebieden Dubbroek, Lang Hout, Asbroek en Winkel. Het Dubbroek is een oude Maasarm, die in de loop van duizenden jaren dichtgeslibd is. Nu kent het gebied een rijke variatie van planten en vogels. 

Startpunt
Markt, 5991 AT Baarlo
Lengte
71 km
Knooppunten
58, 54, 53, 63, 65, 24, 67, 66, 23, 68, 22, 6, 20, 10, 82, 8, 95, 81, 9, 29, 21, 31, 52, 88, 67, 74, 61, 27, 60, 59, 4, 58
Parkeren
Gratis parkeren op parkeerplaats Sprunklaan

Average of 1 reacties.

Ingediend door imagro op zo, 05/26/2019 - 10:38

Permalink

Naam
Tommy
Beoordeling
Bericht
Prima route. Bordjes kunnen beter geplaatst/zichtbaarder worden.

Route: 71 km

Velden

Het dorp ligt ca. 5 km van Venlo aan de Maas met een gezellig dorpscentrum met terrasjes en een veerdienst naar Grubbenvorst zowel voor fietsers, wandelaars en automobilisten. Hier vindt je ook mooie…

Lees meer
Ruiterrondje Reindersmeer
15 km | Well

Andere routes

18 km

Ruiter- en menroute in Nationaal Park De Maasduinen (Noord)

Bergen

Lees meer
5 km

De Landgoed Route

Milsbeek

Lees meer
6 km

Psychiatrieroute Venray

Venray

Lees meer
43 km

Wielrennen door de Peel en haar dorpen

America

Lees meer