Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Ruiterrondje Reindersmeer

Welkom bij het Ruiterrondje Reindersmeer! Deze betoverende paardrijdroute voert u mee op een ontspannende reis rond het schilderachtige Reindersmeer, een gebied dat bekend staat om zijn betoverende mix van bossen, heide, water en zandduinen. Met een lengte van 15 kilometer belooft deze route een perfecte gelegenheid te zijn om samen met uw viervoeter te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. 

We beginnen onze tocht bij het betoverende Reindersmeer, waar u en uw paard worden begroet door een oase van rust en schoonheid. Terwijl u de paden volgt, wordt u omringd door de rustgevende geluiden van ruisende bladeren en kabbelende wateren, terwijl u geniet van de afwisselende landschappen om u heen. 

De route voert u door weelderige bossen, waar de geur van dennen en eiken u omhelst terwijl u rustig voortrijdt. Vervolgens brengt het u langs uitgestrekte heidevelden, waar de paarse bloemenpracht een betoverend contrast vormt met het groen van de bossen.

Na het doorkruisen van de heide komt u bij het glinsterende water van het Reindersmeer zelf, waar u en uw paard kunnen genieten van een verfrissende pauze aan de oever. Laat uw metgezel drinken terwijl u de serene schoonheid van het meer in u opneemt. 

De route vervolgt zich langs zandduinen, waar u wordt beloond met adembenemende uitzichten over het omringende landschap. Laat u meevoeren door de zachte bries terwijl u de toppen van de duinen bedwingt en geniet van het gevoel van vrijheid dat paardrijden in de natuur met zich meebrengt. 

Na een enerverende tocht keert u terug naar het startpunt, vervuld van de rust en sereniteit die alleen de natuur kan bieden. Het Ruiterrondje Reindersmeer belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waarbij u en uw paard samen de schoonheid van dit unieke landschap verkennen. Veel rijplezier!

Startpunt
Het Leuken 3a, 5855 EK Well
Lengte
15 km
Parkeren
Ruitersportcentrum Seurenheide

Route: 15 km

Bezienswaardigheden

Reindersmeer
Leukermeer
Bosbrasserie In de Sluis
Manege Seurenheide Well

Uitkijktoren Afferden

Precies op deze plek stond vroeger ook een toren, echter met een geheel andere functie namelijk een brandtoren. De fundamenten hiervan zijn nog duidelijk in het zand te zien. Omdat dit het hoogste…

Lees meer
Wandelroute Maascorridor
13 km | Blerick

Andere routes

9 km

Schuitwaterpad

Lottum

Lees meer
22 km

Maas Kastelen route

Kessel

Lees meer
6 km

De Mookerheideroute

Mook

Lees meer
64 km

De zuidlus van Maasduinen

Well

Lees meer