Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

3-koren concert, najaarsconcert 2022

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Open tuin: Rita's cottage garden

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Music with Passion editie 2020 op 3 en 4 april - Martinuskerk Neer

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

De Veerman - Rederij het Veerhuis

Rondvaarten en boottochten op de Maas met De Veerman van Rederij Het Veerhuis

Prachtige boottochten naar de mooiste plekjes van de maasplassen. Langs de schitterende jachthavens over een stuk Maas, dat in schilderachtigheid niet onderdoet voor het mooiste stukje buitenland.

U staat versteld van de prachtige Maas in combinatie met de
Maasplassen, jachthavens en de skyline van Roermond en omliggende pittoreske maasdorpen. 

Speciale zomeraanbieding:

1. Middagrondvaart op de Maas

Heerlijke leisure-boottocht. Dát is de middagrondvaart op de Maas.
Relaxed en met uitstekende service aan boord. In de winter heerlijk
warm en in de zomer met airconditioning of lekker uitwaaien op het
grote terrasdek.

U reist door een rivierlandschap met veel afwisseling!
Mooie vergezichten, watersport, pittoreske maasdorpen en idylische baaien. Vergeet de belevenis in de sluis natuurlijk niet. Er wordt 2 x geschut in de sluis met een totaal verval van minstens 6 meter.

Afhankelijk van de datum is de vertrekplaats Neer, Kessel of
Roermond. Indien u met een groep bent van tenminste 30
personen kunt u ook een andere datum kiezen. Informeert u
dan wel of deze datum nog vrij is.

Vaarschema
Opstappen vanaf 12:00 u
Vertrek 12:30 u
Terugkomst 15:30 u

Data 2018
De vertrekplaats kan mogelijk verschillend zijn
Kijk op onze pagina http://www.deveerman.com/reserveren-2/ voor de afvaarten :

Prijzen

 • Volwassenen € 14,50
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar € 7,50
 • Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

U kunt op de woensdagen in juli en augustus voorafgaand aan de
boottocht het kasteel De Keverberg in Kessel bezoeken. Het bezoek
aan kasteel de Keverberg duurt gemiddeld ongeveer 1½ uur.
Inclusief entree en rondgang op eigen gelegenheid door het kasteel De Keverberg :
€ 18,50 pp volwassenen
€ 9,50 pp kinderen 4 t/m 11 jr
kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis mee
Honden mogen helaas niet mee op de boot

2. Middagrondvaart & lunchbuffet

U reist door een rivierlandschap met veel afwisseling! Mooie vergezichten, watersport, pittoreske maasdorpen en idylische baaien. Vergeet de belevenis in de sluis natuurlijk niet. Er wordt 2 x geschut in de sluis met een totaal verval van minstens 6 meter.

Standaard vaarschema
Opstappen vanaf 12:00 u
Vertrek 12:30 u
Terugkomst 15:30 u

Data 2018
De vertrekplaats kan mogelijk verschillend zijn, kijk hiervoor op de website. 

Tijdens de tocht serveert de bemanning het heerlijke lunchbuffet. Inclusief uitgebreide vaartocht over de Maas en Maasplassen. 

prijs boottocht incl. lunchbuffet
€ 29,50 pp volw.
€ 18,50 p.p. kinderen 4 t/m 11 jaar

3. Boottocht Baron Frits
Baron Frits was de laatste bewoner van adel op het kasteel De Keverberg te Kessel. We varen langs de markante huizen van baron Frits in Kessel, Huize Oeverberg en Kasteel De Keverberg, langs het vroegere Graafschap Kessel. Baron Frits was een eenzaam en bijzonder heerschap. Deze boottocht had hij destijds ook moeten maken want dat zou zijn vrolijkheid en eenzaamheid ten goede zijn gekomen.

Prijzen boottocht :
€ 12,50 pp volwassenen
€ 6,50 pp kinderen 4 t/m 11 jr
kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis mee

Prijs boottocht inclusief voorafgaand entree en rondgang op eigen gelegenheid door het kasteel De Keverberg :
€ 16,50 pp volwassenen
€ 8,50 pp kinderen 4 t/m 11 jr
kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis mee

Vaarschema
Opstappen vanaf 13:30 u te Kessel. Adres: Oppe Loswal
Vertrek 14:00 u
Terugkomst 16:00 u

Data 2018

 • Juli 12, 19 en 26
 • Augustus 16
Openingstijden
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
 • Rolstoeltoegankelijk bedrijf
 • Rolstoel toilet
 • een luxe en comfortabel schip
 • 360 graden panorama uitzicht in de salon
 • groot zonnedek geschikt voor personen met rolstoel
 • in de winter heerlijk warm en in de zomer met airconditioning. ruime tafels en luxe comfortabele stoelen en royale banken en een keuken aanboord
 • keuken aan boord met tal van mogelijkheden.
 • extra voorzieningen voor kinderen voor verzorging, veiligheid
 • en amusement
Prijs
Prijzen
Prijzen

51.2599794, 6.0038149

De schans van Neer

Bijna ieder dorp had vroeger in Midden-Limburg een schans, deze werden gebouwd in lagere gebieden en hierop konden de dorpelingen vluchten voor plunderende legergroepen

. Zo ook de Schans van Neer die werd aangelegd in 1624 en is ca, een voetbalveld groot met rondom knotbomen, ook werd er vaak een gracht rondom gemaakt voor nog meer bescherming.

Adres
Eiland (Nabij)
6086 NA Neer
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.256576, 5.987862

Kwirbrug - Duiker bij de Kwir

De Kwirbrug is geen echte brug, maar een duiker met een zandpakket erbovenop. Door de duiker stroomt het beekje 'de Kwir'. 

Deze Kwirbrug werd rond 1810 gebouwd. Toen werd de Napoleonsweg tussen Blerick en Ittervoort aangelegd onder het bewind van Napoleon Bonaparte om snel militaire troepen en materieel te kunnen verplaatsen. 

De tunnel/brug is nog altijd in een prima staat, ondanks het vele verkeer dat dagelijk over de Napoleonsweg rijdt. Groot groenonderhoud heeft er onlangs voor gezorgd dat de duiker weer zichtbaar werd.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.261251419794, 5.98499345

Wehrmachtshuisje

Een overblijfsel van de Tweede Wereldoorlog is het Wehrmachtshuisje. Dit werd in het begin van de Tweede Wereldoorlog gebouwd door de Duitsers om met schijnwerpers in het luchtruim geallieerde vliegtuigen te ontdekken en neer te halen. Hierbij bevond zich tevens het afweergeschut van de Duitsers.

Na de oorlog, tussen 1944 en 1956, heeft hier een gezin van 8 personen gewoond. Daarna heeft hier tussen 1957 en 1960 een echtpaar gewoond. Vanaf 1960 raakte het huisje in verval. In 2015 zijn er restauratiewerkzaamheden uitgevoerd en werd het in oorspronkelijke staat hersteld.

Adres
Kruisstraat 3
6086 AR Neer
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.25557446979, 5.9779671

Zandvang

 Het gebied e 'Zandvanger' is in de jaren zestig aangelegd om het zand op te vangen dat vanuit het natuurgebied Leudal wordt meegevoerd. Deze 'zandvang' moest voorkomen dat de jachthaven bij de monding in de Maas dicht zou slippen door het zand.

In de jaren dertig is de Neerbeek gekanaliseerd, zodat het water sneller weg kon stromen en er geen hinderlijke overstromingen meer veroorzaakte. Deze kanalisering was om economische redenen tevens een soort werkverschaffing. In het begin van de jaren zestig heeft men de Neerbeek stroomopwaarts verder gekanaliseerd. Later is gebleken dat dit een grote misvatting was. Beken werden weer hersteld en er werden meanders aangebracht, waardoor ook de daling van het grondwater wordt hersteld en de biologische situatie verbeterd wordt.

Adres
Kinkhoven
6086 AS Neer
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.253888967682, 5.9723572602966

Sluizen en Sluiswachtershuis Afwateringskanaal

Het totaalcomplex van het Afwateringskanaal valt onder de gemeenten Leudal en Peel & Maas en bestaat uit twee voormalige schutsluizen, een voormalige los- en laadplaats en een bijbehorende voormalige sluiswachterswoning. In totaal is het afwateringskanaal bijna 10 kilometer lang.

Het afwateringskanaal werd aangelegd op de plaats waar in 1657 de kaarsrechte droge gracht, “de Gekkegraaf”, werd gegraven. Dit was een gracht tussen Kessel en Meijel ter beëindiging van eindeloze grensgeschillen tussen het voormalige Prinsbisdom Luik en het hertogdom Gelre.

Om het verval in het terrein tussen de Noordervaart en de Maas te overbruggen was de bouw van twee sluizen met sluiswachterswoning noodzakelijk. Het kanaal voerde in eerste instantie het zure veenwater van de Peel en het overtollige water van de Zuid-Willemsvaart af naar de Maas. Later werd dit kanaal steeds belangrijker als aan- en afvoerweg van turf, steenkool, meststoffen en hout. In 1861 werd de sluis in gebruik genomen en tussen 1884 en 1886 gerestaureerd. In 1857 werd de woning gerealiseerd.

Toen in 1932 het kanaal Wessem-Nederweert belangrijker werd, is het afwateringskanaal voor de scheepvaart gesloten. Nu vervult het enkel de functie als afvoersloot voor omringende landerijen. De sluisdeuren zijn inmiddels verdwenen en in de sponningen van de bovensluis bevindt zich een kleine stuw. De sluiswachterswoning van Rijkswaterstaat is op hoofdlijnen bewaard gebleven.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.289247169814, 5.9796029

Bergerhof/Kapittelhof

Bergerhof, ook wel genaamd Kapittelshof, dankt zijn naam aan de eigenaar. Het pand was namelijk een van de laathoven (een vermogenscomplex van goederen en hieruit verkregen inkomsten) van het kapittel van Thorn. De hardstenen omlijsting van het pand duiden dan ook op een voorname bestemming.

Het grondgebied in en om Neer was ofwel eigendom van een van de laathoven, of wel cijnsplichtig, zodat hier een cijns (belasting) moest worden betaald. Beide laathoven hadden een centrale boerderij met grote schuren en stallen, waar de opbrengsten van vele laatgoederen werden geïnd.

De oudste vermelding van de Bergerhof stamt al uit 1234. In 1383 werd het in erfpacht uitgegeven en in 1490 werd “Der hof tgene berghe’ met landerijen in de Bergerstraat verpacht aan Jan van den Berghe. Het huidige pand aan de Bergerstraat 23 is omstreeks 1703 gebouwd en in 1801 door de familie Aquarius nog eens herbouwd.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.259254069793, 5.9917949

Abonneer op Neer