Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Tentoonstelling Cowboys in de Peel in Openluchtmuseum de Locht in Melderslo

Beschikbare gegevens

Ergens in de Franse Tijd (1794 – 1814) zijn een paar eenvoudige boeren uit Venray met hun slachtrijpe schapen naar Parijs getrokken om ze daar te verkopen. Uit dit avontuur van enkelen is vervolgens in de 19e eeuw een handelsorganisatie ontstaan die spoedig een groot stuk van Europa omspande, doordrong tot Rusland en kooplieden uitzond naar de pampa’s van Argentinië.

De tentoonstelling “Cowboys van de Peel” laat zien hoe de Peel eruitzag en gebruikt werd in de 19e en het begin van de 20e eeuw. Daarna wordt het verhaal verteld van de boeren uit Venray en de regio, die handelden in schapen en de Groote Schaapscompagnie vormden. Zij waren in onze contreien actief tot het begin van de 20e eeuw en zijn een uitzonderlijk voorbeeld van de ondernemingszin van de Noord-Limburgers. Ten slotte wordt aandacht besteed aan de herder die in het najaar van 1993 opnieuw met een kudde schapen naar Parijs is gelopen.

Cowboys van de Peel is een coproductie van het Peelmuseum uit America, stichting Loobeek uit Merselo en Openluchtmuseum de Locht en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 26 november 2022 t/m 1 november 2023. In deze periode worden nog extra activiteiten rondom de tentoonstelling gepland. Check daarvoor regelmatig onze website en social media.

Voor openingstijden kijk op de website.

51.463214969938, 6.0861816

Gerelateerd aan dit evenement

Openluchtmuseum De Locht
de leukste evenementen!
Openluchtmuseum De Locht
de leukste evenementen!