Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Toverland presenteert spectaculaire nieuwe parkshow Aqua Bellatores

Beschikbare gegevens

Attractiepark Toverland pakt dit zomerseizoen uit met een grootse nieuwe parkshow: Aqua Bellatores. De show staat in het teken van een strijd tussen goed en kwaad en is gevuld met stunts, spektakel en indrukwekkende watereffecten. Een vloedgolf van maar liefst 10.000 liter water geeft uiteindelijk de doorslag. Aqua Bellatores is dagelijks te zien van 7 april t/m 27 augustus 2023.
 
Waterstrijders
Aqua Bellatores, wat staat voor ‘waterstrijders’, speelt zich af in entreegebied Port Laguna. De inwoners van Port Laguna vieren op het dorpsplein het jaarlijkse zomerfeest. Wanneer zeerovers de macht over de magie van Port Laguna weten te grijpen, volgt een spectaculaire strijd vol stunts en watereffecten. Lukt het de dorpelingen om de magie terug te winnen?
 
“Bij de ontwikkeling van Aqua Bellatores was spektakel het uitgangspunt”, legt Luke Verhoeven, Manager Entertainment, uit. “Door een combinatie van parkour, freerunning, acrobatiek, trampolines, ziplines en watereffecten aan te bieden, hebben we iets unieks in huis.” 
 
Primeur op showgebied

Water speelt in Aqua Bellatores de hoofdrol. In het decor zijn maar liefst 32 watervallen en 17 fonteinen verwerkt. Het hoogtepunt van de show is een vloedgolf van drieënhalve meter breed, waarbij 10.000 liter water over het decor gestort wordt. “De watereffecten die we in Aqua Bellatores gebruiken zijn nog niet eerder vertoond in parkshows. We hebben de techniek hierachter dan ook in eigen beheer ontwikkeld. Hier zijn we erg trots op!”, vertelt Luke. 
 
Indrukwekkend decor
Het decor is vormgegeven als een dorpsplein met kleurrijke geveltjes, passend binnen de mediterrane stijl van Port Laguna. Ook zijn er talloze tonnen, katrollen, vaandels en marktkraampjes terug te vinden. Centraal op het dorpsplein staat een standbeeld dat de magie van Port Laguna letterlijk in handen heeft. De show gaat zeker goed opvallen, want het decor is 25 meter breed, 12 meter diep en 7 meter hoog.
 
Voorstellingen
Aqua Bellatores wordt twee tot vier keer per dag opgevoerd tussen vrijdag 7 april en zondag 27 augustus 2023. De show is tweetalig, Nederlands en Engels, waardoor deze geschikt is voor een internationaal publiek. 
 
De show is een coproductie met het Schotse showbedrijf Falcon Entertainment. Aan de show werken in totaal tien stuntmensen mee. Het decor is geproduceerd door Create! en staat op een tijdelijke Layher-constructie van AXIS Structures. De speciale showmuziek is gecomponeerd door het Duitse muziekproductiebedrijf IMAscore.
 

51.396997, 5.984735

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
de leukste evenementen!