Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Van grappige woordspelletjes tot grimmige protesten

Beschikbare gegevens
20 januari 2023 - 11:00 - 7 mei 2023 - 17:00

Keramische kunst met een boodschap in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen.

De tentoonstelling “Keramische signalen”, Tekens, teksten en tekeningen maakt de bezoeker nieuwsgierig. Ze roept op om te gaan speuren naar de boodschappen die de kunstobjecten in zich dragen. Het ene werk bevat tekens die puur esthetisch en abstract lijken, het andere is bewerkt met ingetogen of grappige beeldverhalen en weer een ander is bezaaid met heel expliciete, slordige graffiti teksten en protesteert tegen de misstanden in deze wereld. Deze expositie toont een prikkelende verzameling keramische kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Hun werk is heel verschillend, maar allemaal met een boodschap en prachtig bewerkt. De expositie is te zien van 20 januari t/m 7 mei 2023.

Deze tentoonstelling “Keramische signalen” daagt de bezoekers uit om verder te kijken. Om fantasie letters te onderscheiden van echte en om geheime boodschappen te ontrafelen. Maar vooral om te komen genieten van verrassende keramische kunstwerken, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa. Die allemaal graag spelen met letters, vorm, voorstelling en betekenis. De expositie is te zien van 20 januari tot en met 7 mei 2023.

Exposanten:
Karin Bablok (DU), Marie Balme en Simon Bellégo (FA ), Ricardo en Rosa Campos-Rosell (SP), Monika Debus (DU), Jose den Hartog (NL), Ruan Hoffmann (ZA), Sylvian Meschia (FR), Ute Naue-Müller (DE), Rita de Nigris (CH/ I), Yeung Yuk-Kan (NL)

Onderstaande kunstenaars komen persoonlijk hun werk toelichten:
Opening: vrijdag 20 januari 2023, 16u.

Sommige kunstenaars zullen persoonlijk aanwezig zijn bij de opening van de expositie.
Conservator/ manager Sacha Odenhoven zal de inleiding verzorgen.

Zij zullen een lezing verzorgen over hun werk.
Graag vooraf reserveren.
Karin Bablok, 22 januari 2023, 14u
Marie Balme en Simon Bellégo, 7 mei 2023, 14u

Meer info: www.tiendschuur.net

51.331801669844, 6.1367354

Gerelateerd aan dit evenement