Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Vogelexcursie vanaf buitencentrum De Pelen in Ospel

Beschikbare gegevens

Vogels spotten in De Groote Peel! 

Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk gebied voor broedvogels. Er zijn ongeveer 90 soorten waargenomen. Op zondag 14 april kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar de vogels in dit hoogveengebied. De vogelexcursie start om 8.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Terug van weggeweest
Het is broedseizoen, een heerlijke tijd om te genieten van de vele broedvogels in De Groote Peel. Tijdens de vroege vogelwandelingen kan je – samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer – op zoek naar de soorten die in dit hoogveengebied voorkomen. Veel van deze vogels keren na een overwintering in zuidelijke streken terug naar De Groote Peel om er te broeden. Zoals de blauwborst, één van de meest karakteristieke broedvogels van de Pelen. Blauwborsten zijn prachtige vogels om te zien én om te horen. Zelden gaan in de Nederlandse vogelwereld een opvallend vertoon van kleuren én een uitbundige zang gepaard; de blauwborst is daarin een uitzondering. Behalve de blauwborst richten we tijdens deze vogelexcursies op zondagmorgen de kijker ook op de andere vogelsoorten die ons pad kruisen; de dodaars, de fitis, de tjiftjaf en de roodborsttapuit, het is altijd verrassend wat je tegenkomt!

De vroege vogelexcursie start om 8.30 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De excursie is ongeveer 5 km lang en duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/vogelspelen Zorg voor goed schoeisel en een verrekijker.

Op zondag 14 april geen tijd? Er is ook een vogelexcursie op zondag 28 april in de Deurnsche Peel en op zondag 2 juni in NP De Groote Peel. 

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is in maart geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor vragen, neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of 0495 – 641 497. 

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

 

51.369426969871, 5.8651172

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
de leukste evenementen!