Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

WK Bokkenollen en Limonollen in Griendtsveen

Beschikbare gegevens
7 oktober 2023 - 09:00 - 8 oktober 2023 - 17:00

Traditioneel wordt op de eerste maandag van oktober het eerste bokbier aangetapt in Herberg de Morgenstond. De eerste zaterdag na het aantappen wordt het evenement WK Bokkenollen georganiseerd.

Nu zal je denken, Bokkenollen wat is dat?! Bokkenollen is met een dienblad bokbier door Griendtsveen hollen. Een team bestaande uit twee lopers en een coach nemen een spectaculair hindernissen parcours op, door en langs het kanaal. Het dienblad is voorzien van een flesje bokbier en 4 met bokbier gevulde glazen. Het doel is om het parcours in een zo kort mogelijk tijd af te leggen en zoveel mogelijk bier mee terug te nemen. Het parcours van ongeveer één kilometer is voorzien van enkel zelfgemaakte en veelal spectaculaire hindernissen. Ieder jaar starten 120 teams om te strijden om de titel Wereldkampioen Bokkenollen!

Als zondag de bierdampen weggetrokken zijn en de zon weer doorbreekt is de jeugd aan zet. Het WK Limonollen is de kindervariant, hierbij word gelopen met een dienblad met daarop geen bokbier maar limonade. Het parcours voor het Limonollen wordt aangepast aan de vier leeftijdscategorieën.

Het WK Limonollen is de kindervariant, hierbij word gelopen met een dienblad met daarop geen bokbier maar limonade. Het parcours voor het Limonollen wordt aangepast aan de vier leeftijdscategorieën.

  • 13 tot en met 15 jaar
  • 10 tot en met 12 jaar
  •  7 tot en met 9 jaar
  •  4 tot en met 6 jaar

Voor meer informatie, zie website.

Adresgegevens
Sint Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen

51.443512819924, 5.8800142

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
de leukste evenementen!