PROFIEL

Joden van Gennep wandeling

In 2018 was het 75 jaar geleden dat het merendeel van de Joodse Gennepenaren vermoord werden. Ter herdenking werd het boek ‘En toen waren ze weg’ geschreven en werden er voor de huizen van de vermoorde Joodse Gennepenaren z.g. Struikelstenen geplaatst. Hierdoor kon een bijzondere belevingswandeling met foto’s en films gemaakt worden. De Joodse Gennepenaren krijgen door de foto’s a.h.w. een gezicht. De originele filmbeelden maken de wandeling levensecht.

De wandeling kon gerealiseerd worden dankzij de huidige stand van de mobiele telefonie en de izi.TRAVEL app.

De GPS-functie van de mobiel leidt de wandelaar langs de locaties met de verhalen. Zodra de wandelaar in de buurt van een locatie komt start de voice-over met het verhaal en kan men foto’s en evt. films bekijken. De izi.TRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS en Androïd. De app geeft toegang tot talrijke tours en museale rondleidingen in meer dan duizend steden.

Als men de ‘Joden van Gennep wandeling’ downloadt, bevindt de wandeling zich op de mobiele telefoon en verbruikt men tijdens de wandeling geen data. Uiteraard wel stroom. Een volle accu is aan te raden.

Kortom: zoek op het internet izi.TRAVEL Gennep. Download de izi.TRAVEL app en de Joden van Gennep wandeling. Zet GPS aan en het internet uit. En start deze bijzondere wandeling.

De wandeling is ook op pc en laptop te bekijken en te beluisteren.

Startpunt
Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP Gennep
Lengte
5 km
Parkeren
Vrij parkeren in de directe omgeving: P-Melkstraatje en P-Martinushof

Luchtvaartmonument de Ballonzuil

De ballonzuil, het oudste luchtvaartmonument van Nederland. Op 18 januari 1871 landde een (helium)ballon op de heidevelden ten noorden van Merselo. De ballon was opgestegen in Parijs. In die tijd…

Ontdek meer >
Knopen Lopen Heibloem - Natuur en natuur
14 km | Heibloem

Andere routes

28 km

Rondje aan de Maas route

Steyl

Ontdek meer
8 km

Korte Langs de Maas route

Arcen

Ontdek meer
30 km

Zwart Water route

Velden

Ontdek meer
15 km

Knopen Lopen door en rond Helden

Helden

Ontdek meer