PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Joden van Gennep wandeling

 

  • In 2018 was het 75 jaar geleden dat het merendeel van de Joodse Gennepenaren vermoord werden. Ter herdenking werd het boek ‘En toen waren ze weg’ geschreven en werden er voor de huizen van de vermoorde Joodse Gennepenaren z.g. Struikelstenen geplaatst. Hierdoor kon een bijzondere belevingswandeling met foto’s en films gemaakt worden. De Joodse Gennepenaren krijgen door de foto’s a.h.w. een gezicht. De originele filmbeelden maken de wandeling levensecht.

 

  • De wandeling kon gerealiseerd worden dankzij de huidige stand van de mobiele telefonie en de izi.TRAVEL app. De GPS-functie van de mobiel leidt de wandelaar langs de locaties met de verhalen. Zodra de wandelaar in de buurt van een locatie komt start de voice-over met het verhaal en kan men foto’s en evt. films bekijken. De izi.TRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS en Android. De app geeft toegang tot talrijke tours en museale rondleidingen in meer dan duizend steden.

 

  • Als men de ‘Joden van Gennep wandeling’ downloadt, bevindt de wandeling zich op de mobiele telefoon en verbruikt men tijdens de wandeling geen data. Uiteraard wel stroom. Een volle accu is aan te raden. Kortom: zoek op het internet izi.TRAVEL Gennep. Download de izi.TRAVEL app en de Joden van Gennep wandeling. Zet GPS aan en het internet uit. En start deze bijzondere wandeling. De wandeling is ook op pc en laptop te bekijken en te beluisteren.
  • Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl

Martinustoren Gennep

Startpunt
Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP Gennep
Lengte
5 km
Parkeren
Vrij parkeren in de directe omgeving: P-Melkstraatje en P-Martinushof

Hoofdpostkantoor Keulse Poort

Het regionale Hoofdpostkantoor Keulse Poort in Venlo is gebouwd in 1938 naar een ontwerp van Rijksbouwmeester Hoekstra in Amsterdamse Schoolstijl. Bij de hoofdingang is aan de rechterzijde de…

Ontdek meer >
Knopen Lopen - Cultuur in Baexem
7 km | Baexem

Andere routes

17 km

Met het fietsveer naar de Wellse Heide

Blitterswijck

Ontdek meer
15 km

Pieterpad 1; van Groesbeek naar Gennep

Groesbeek

Ontdek meer
7 km

Beringerzandroute

Grashoek

Ontdek meer
52 km

De Slag om het Reichswaldroute

Gennep

Ontdek meer