PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Joden van Gennep wandeling

  • In 2018 was het 75 jaar geleden dat het merendeel van de Joodse Gennepenaren vermoord werden. Ter herdenking werd het boek ‘En toen waren ze weg’ geschreven en werden er voor de huizen van de vermoorde Joodse Gennepenaren z.g. Struikelstenen geplaatst. Hierdoor kon een bijzondere belevingswandeling met foto’s en films gemaakt worden. De Joodse Gennepenaren krijgen door de foto’s a.h.w. een gezicht. De originele filmbeelden maken de wandeling levensecht.

 

  • De wandeling kon gerealiseerd worden dankzij de huidige stand van de mobiele telefonie en de izi.TRAVEL app. De GPS-functie van de mobiel leidt de wandelaar langs de locaties met de verhalen. Zodra de wandelaar in de buurt van een locatie komt start de voice-over met het verhaal en kan men foto’s en evt. films bekijken. De izi.TRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS en Android. De app geeft toegang tot talrijke tours en museale rondleidingen in meer dan duizend steden.

 

  • Als men de ‘Joden van Gennep wandeling’ downloadt, bevindt de wandeling zich op de mobiele telefoon en verbruikt men tijdens de wandeling geen data. Uiteraard wel stroom. Een volle accu is aan te raden. Kortom: zoek op het internet izi.TRAVEL Gennep. Download de izi.TRAVEL app en de Joden van Gennep wandeling. Zet GPS aan en het internet uit. En start deze bijzondere wandeling. De wandeling is ook op pc en laptop te bekijken en te beluisteren.
Startpunt
Ellen Hoffmannplein 1, 6591 CP Gennep
Lengte
5 km
Parkeren
Vrij parkeren in de directe omgeving: P-Melkstraatje en P-Martinushof

De Perdstal

Heerlijke pannenkoeken eten in het hart van Venray, maar tóch midden in de natuur? Dat kan bij De Perdstal! * Edwin Hollanders, kok van De Perdstal, is de beste Pannenkoekenbakker van…

Ontdek meer >
cultuurhistorische route Tegelen en Steyl
26 km | Belfeld

Andere routes

3 km

Knuppelbrugroute Groote Peel

Ospel

Ontdek meer
65 km

Toertocht Holland Ladies Tour 65km

Gennep

Ontdek meer
41 km

Maasduinen en Stuwwal route

Gennep

Ontdek meer
8 km

Kockerseroute

Boekend

Ontdek meer