PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Beleef en fotografeer De Groote Peel

Beschikbare data

Workshops fotografie met Nando Harmsen

Het Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor workshops biedt de Peelnatuur een inspirerend decor. Fotograaf Nando Harmsen geeft er workshops fotografie. Hij laat zien hoe je prachtige foto’s kunt maken op verschillende tijdstippen van de dag en in verschillende seizoenen. De workshops starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Voor dag en dauw 
Op zaterdag 12 maart is de eerste workshop met als thema ‘voor dag en dauw’. De workshop start om 6.30 uur, dus je ziet de dag ontwaken en de duisternis langzaam plaats maken voor het daglicht. In deze tijd van het jaar is de kans op mist zeker aanwezig, wat een prachtig effect geeft als het licht er doorheen dringt. 

Tijdens de workshop geeft Nando begeleiding en advies over het juist gebruik van brandpunt en standpunt om dit moment van de dag op een spannende manier te fotograferen. De workshop is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless camera, of vergelijkbaar. Enige basiskennis van belichting is wenselijk. Voor het maximaal gebruik te kunnen maken van de technieken die uitgelegd worden is een groothoek (zoom) objectief nodig en eventueel een tele(zoom) objectief. Een statief is ten zeerste aan te raden. 

Andere thema’s 
In totaal zijn er vier workshops dit jaar. De tweede workshop is op zaterdag 10 september en heeft als thema ‘Peellandschap’. Op zaterdag 5 november is het thema ‘zonsondergang tot maanopkomst’ en de laatste workshop is op zaterdag 19 november met als thema ‘nachtfotografie’. 

Elke workshop duurt ongeveer vier uur en is vooral geschikt voor de beginnende fotograaf met een camera die handmatige instelmogelijkheden ter beschikking heeft. Informatie over deelnamekosten en reserveren op de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen 
Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nl

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een workshop kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen 

Foto: ©Nando Harmsen 
 

51.32620026984, 5.80175295

Gerelateerd aan dit evenement

Buitencentrum De Pelen
Buitencentrum De Pelen