PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Beleefweek 2021: Ontdek het water in Nationaal Park De Groote Peel

Beschikbare data

Gezinstochten, waterproefjes en muziek tijdens Beleefweek Limburg

Van 25 september t/m 3 oktober is er een ‘Beleefweek Limburg’ met diverse activiteiten in en rondom de prachtige natuur in beide Limburgse Provincies, Nederland én België. Ook het Nationaal Park De Groote Peel doet mee! Met op zondag 26 september en zondag 3 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur speciale activiteiten voor gezinnen bij het buitencentrum De Pelen in Ospel.

Ben jij een goede waterspeurder? 
Bij de ingang van het buitencentrum word je ontvangen door het educatieteam van WML (Waterleiding Maatschappij Limburg). Hier kan je allerlei drinkwaterproefjes doen en ontdek je bijvoorbeeld waar jouw lichaam water voor nodig heeft. Vervolgens kan je op pad met de ‘Peel Beleef-je-Buiten Tocht’. Deze gezinstocht is voor € 5,- per kind te koop bij de balie van Staatsbosbeheer. In het tasje zit een routebeschrijving en alle materialen die je nodig hebt voor een sPeelse ontdektocht in De Groote Peel. De route is 2,5 kilometer en loopt langs een vogelkijkhut, een veenhoogtemeter, een uitkijktoren en over knuppelbruggen. Onderweg doe je opdrachten en krijg je informatie over dit bijzondere hoogveengebied. De Buitentocht is vooral geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Alle materialen – inclusief het herbruikbaar tasje – mogen mee naar huis.

Op zondag 26 september en zondag 3 oktober vanaf 11.00 uur is er een extra activiteit exclusief voor deelnemers aan de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Bij het ‘Meerbaansblaak’ kan je -  samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer - waterdieren scheppen. Zo word je een echte waterspeurder! 

Reintje & haar Voskes (eindelijk) weer op het Peelpodium!
De vrolijke kinderband Reintje & haar Voskes is al sinds jaren een regelmatige en graag geziene gast op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. En op zondag 3 oktober is het weer zover! Dan spelen en zingen de Nederweerter muzikanten van Reintje weer vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. Dat wordt vast en zeker een feest! 

Het optreden van Reintje & haar Voskes is op zondag 3 oktober om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Let op: voor toegang dien je dit jaar te beschikken over een geldig Corona-toegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs.

(Na)genieten bij het buitencentrum De Pelen
In de winkel van buitencentrum De Pelen vind je mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de inpandige horeca ‘buitengewoon lekker’ en bij de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje. Er is een speeltuin en picknickweide. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op de website van de Pelen. 
 

Adresgegevens
Moostdijk 15 |
6035 RB Ospel

51.32613411984, 5.8017679

Gerelateerd aan dit evenement

Beleefweek Limburg 2021
Buitencentrum De Pelen
Nationaal Park de Groote Peel
Beleefweek Limburg 2021
Buitencentrum De Pelen
Nationaal Park de Groote Peel