PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Beleefweek 2021: Shinrin Yoku, beleef een helend bosbad voor al je zintuigen

Beschikbare data

Shinrin Yoku is een vorm van natuurtherapie die haar oorsprong vindt in Japan. De term betekent letterlijk 'bosbaden' en is een vorm van mindfulness welke je ervaart door je onder te dompelen in de atmosfeer van het bos.

Je beleeft de omringende natuur aandachtig met al je zintuigen. Zien, horen, voelen, ruiken en proeven waardoor je anima mundi (the soul of the world) tot diep in je cellen zult ervaren. Naast een heerlijke beleving is Shinrin Yoku goed voor de gezondheid omdat het stress en negatieve gevoelens verminderd. 

Tijdens de Shinrin Yoku sessie voegen we aan het bosbaden koude elementen toe waardoor we het positieve effect op onze fysiologie verder kunnen vergroten. Tijdens de bosbadsessie zal ik kennis overdragen en je tegelijkertijd laten ervaren dat dit niet de 'hoofdzaak' is. We gaan vooral aan de slag met oefeningen om het bos met al je zintuigen te ervaren.

Doelgroep: Inwoners (van de provincies), Natuurgerichte recreanten

Prijs: 2 uur met thee en lekkers uit de natuur en naslagwerkje voor €25,- p.p.

Extra's: Deze workshop is voor iedereen die goed ter been is en vanaf minimaal 14 jaar. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Aanmelden verplicht: Meer info en aanmelden via email. Na aanmelding sturen we je een routebeschrijving en meer informatie. Minimaal aantal deelnemers 4 en maximaal 12.

Organisator: Susan Derckx, Yuheal

Adresgegevens
Ravensheideweg
5932 Tegelen

51.323266378988, 6.15593515

Gerelateerd aan dit evenement

Beleefweek Limburg 2021
Beleefweek Limburg 2021