Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Bomen en struiken in de winter Excursie Stichting het Limburgs Landschap

Beschikbare gegevens

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op woensdag 22 januari weer een excursie plaats met speciale aandacht voor bomen en struiken. De excursie start om 13.30 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De wandeling duurt circa 1,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel en warme kleding.

Tijdens deze excursie laten gidsen van de Groote Heide wandelaars kennismaken met bomen en struiken in de winter. Nu er nauwelijks bladeren te zien zijn, is het herkennen van soorten een stuk moeilijker. Door te letten op de vorm van de bomen, de vruchten te bekijken en de stam te inspecteren wordt al snel een hoop duidelijk.
De gidsen zullen ook leuke bomenweetjes vertellen. Zo zijn er per wereldburger circa 400 bomen. In Nederland moeten wij het stellen met 20 bomen per inwoner. De combinatie van herkennen en wetenswaardigheden maakt het een afwisselende excursie. 

Adresgegevens
Hinsbeckerweg 55
Venlo

Gerelateerd aan dit evenement

Infocentrum Groote Heide
De Groote Heide
Venlo
Infocentrum Groote Heide
De Groote Heide
Venlo