Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelroute Maaskant

Maak een reis door de rijke geschiedenis en betoverende schoonheid van Gennep met de Wandelroute Maaskant, een fascinerende tocht van 7 kilometer die begint bij het sprookjesachtige oude stadhuis in het historische centrum. 

Het oude stadhuis, een meesterwerk van Hollands renaissancistische bouwstijl, verwelkomt u met zijn achthoekige traptoren en een carillon van 25 klokken, geschonken door de burgerij ter ere van het duizendjarig bestaan van de stad in 1950. Naast het stadhuis staat de Nederlands Hervormde Kerk, een pronkstuk uit de 17e eeuw met een fascinerende geschiedenis van bedelbrieven en teruggevonden klokken na de Tweede Wereldoorlog. 

Op de Markt vindt u een replica van de oude stadspomp, waar ooit de watervoorziening van de stad was gevestigd. Aan uw rechterhand staat streekmuseum ‘Het Petershuis’, een laatmiddeleeuws pand dat nu dienst doet als museum en een schat aan historische artefacten herbergt. 

Wandel langs de gotische kerktoren aan de Haspel, een restant van de oude St.-Martinuskerk die tijdens de oorlog verwoest werd. Volg vervolgens de Genneperhuisweg en Maaskempweg, waar u de waterzuiveringsinstallatie van de stad en de ruïnes van het Genneperhuis kunt bewonderen. Het Genneperhuis, ooit de thuisbasis van de Heren van Gennep en de geboorteplaats van de heilige Norbertus, biedt een fascinerende blik in het verleden van de stad. 

Uw wandeling eindigt op het Ellen Hoffmannplein, een uniek mozaïekplein ontworpen door lokale kunstenaars. Hier kunt u ontspannen en genieten van de bijzondere architectuur van het gemeentekantoor en de bibliotheek, en meer te weten komen over de geschiedenis van dit betoverende plein. 

De Wandelroute Maaskant belooft een onvergetelijke ervaring vol historie, cultuur en natuurlijke schoonheid. Trek uw wandelschoenen aan en laat u meevoeren op deze boeiende ontdekkingsreis door Gennep.

Startpunt
Markt 1, 6591 BZ Gennep
Herkenningspunt
het oude stadhuis
Lengte
7 km
Knooppunten
68,48,69,58,45,46,24,68

Average of 3 reacties.

Ingediend door imagro op do, 05/25/2017 - 15:54

Permalink

Naam
Jo
Beoordeling
Bericht
ronduit waardeloze route aanduiding. het wemelt van de gele bordjes, die elkaar voortdurend tegenspreken. twee bordjes op dezelfde paal die verschillende richtingen uitwijzen. het is ons niet gelukt hier wijs uit te worden.

Ingediend door imagro op za, 07/28/2018 - 15:46

Permalink

Naam
dirk
Beoordeling
Bericht
Leuke app. Wandeling viel helaas tegen. Deze route kan je beter de rijkswegroute noemen.

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op vr, 10/01/2021 - 16:29

Permalink

Naam
Carina en partner
Beoordeling
Bericht
Knooppunt 48 is verdwenen. Dit knooppunt hoort onderaan de trap bij de dijk te staan. Om de route te kunnen vervolgen: de trap oplopen en dan linksaf slaan. Leuke route door de wat groenere stukken van Gennep. We zijn langs de mooie bezienswaardigheden zoals beschreven bij de route informatie gewandeld: zoals het stadhuis ( de ooievaars waren er niet), de markt en de toren van de Sint Martinuskerk. We hebben de toren beklommen; dit vinden we de moeite waard. De route komt nog langs een aantal andere bezienswaardigheden. Het is een leuke afwisselende route (1 Oktober 2021)

Route: 7 km

Vredeskapel

Deze kapel werd in 1940 gebouwd door Mathijs Claasens die met de kapel, en het dagelijks bidden van de rozenkrans aldaar, de bescherming van de Hemelse Koningin van de Vrede wilde aanroepen voor…

Lees meer
Schaopsdrift en schouwpad
7 km | Merselo

Andere routes

26 km

Fietsroute Venlo-Noord

Venlo

Lees meer
15 km

Pieterpad 1; van Groesbeek naar Gennep

Groesbeek

Lees meer
6 km

De Mookerheideroute

Mook

Lees meer
19 km

Mountainbikeroute De Schaak, Horst aan de Maas

America

Lees meer