Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Venlo, gelegen in het hart van Noord-Limburg, is gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid. De stad en haar omgeving bieden een verscheidenheid aan prachtige natuurgebieden die perfect zijn voor een ontspannende ontsnapping in de natuur. Laten we enkele van de meest betoverende plekken verkennen waar natuurliefhebbers in Venlo van kunnen genieten.

Julianapark: een oase van rust

Het Julianapark is een groene oase in het hart van Venlo. Met zijn vijvers, weelderige gazons en schaduwrijke bomen is dit park de ideale plek voor een ontspannende picknick of een rustige wandeling. Je kunt zelfs de mooie fonteinen en standbeelden bewonderen die het park sieren. 

Julianapark

Zwarte Water: natuurschoon aan de Maas 

Zwarte Water is een prachtig natuurgebied dat grenst aan de Maas. Het biedt een diverse habitat voor flora en fauna, en je kunt hier vogels spotten, wandelen langs de oevers of gewoon genieten van de rustige omgeving.

Zwarte Water

De Groote Heide: uitgestrekte wildernis 

De Groote Heide is een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstrekt over de Nederlandse en Duitse grens. Het is een geweldige plek om te wandelen, fietsen of paardrijden, en je wordt omringd door een overvloed aan heidevelden, bossen en vennen. 

De Groote Heide

Kloostertuin St. Michael

Een Stilteoord De Kloostertuin St. Michael, gelegen in het kloosterdorp Steyl, is een oase van rust en sereniteit. Deze weelderige tuin met een rijke geschiedenis biedt de perfecte omgeving om te mediteren en te genieten van de schoonheid van de natuur. 

Kloostertuin St. Michael

Goede Herdertuin: natuurlijke pracht bij het klooster 

De Goede Herdertuin, gelegen in hetzelfde kloosterdorp Steyl, is een andere betoverende plek om de natuur te bewonderen. Deze tuin is prachtig aangelegd met vijvers, beelden en bloementuinen.

Goede Herdertuin

Rivierpark Venlovelden: langs de Maas 

Het Rivierpark Venlovelden is een schilderachtig gebied dat je langs de Maas leidt. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten op de rivier, moerassen en graslanden, en misschien zelfs een glimp opvangen van de lokale vogelbevolking. 

Rivierpark Venlovelden

Natuurgebied Barbara's Weerd: flora en fauna 

Dit natuurgebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. Met zijn gevarieerde landschap, waaronder bossen, graslanden en waterpartijen, biedt Barbara's Weerd een thuis aan diverse dieren en planten. 

Natuurgebied Barbara's Weerd

Fossa Eugeniana: historische waterweg 

De Fossa Eugeniana is een historische waterweg die dateert uit de 17e eeuw. De omliggende natuur is prachtig, en je kunt hier wandelen en genieten van het landschap terwijl je meer leert over de rijke geschiedenis van de regio.

Fossa Eugeniana

Kasteeltuinen Arcen: een botanisch paradijs 

De kasteeltuinen van Arcen zijn een waar juweel in de natuur van Venlo. Deze prachtige tuinen bieden een ongelooflijke variĆ«teit aan bloemen, planten en bomen, en zijn een paradijs voor iedereen die van tuinieren en botanische schoonheid houdt. 

Kasteeltuinen Arcen

Of je nu op zoek bent naar rust en stilte, wilt genieten van een wandeling langs de rivier, of de prachtige bloemen en planten van Venlo wilt bewonderen, deze natuurlijke bestemmingen hebben voor elk wat wils. Breng wat quality time door in de natuur en laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van Venlo, Noord-Limburg.