Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De Hansenhof

De Heemkundige kring van Arcen, Lomm en Velden beschikte over zoveel documentatie en materiaal dat ze besloten er in 1987 een museum mee in te richten. Dit werd De Hansenhof in Velden. Een prachtige historische boerderij met bijgebouwen laten de historie van de drie Maasdorpen zien aan de hand van foto’s en gebruiksvoorwerpen.

De collectie toont voorwerpen van oude ambachten, waaronder die van wevers, klompenmakers, koperslagers en sigarendraaiers. Ook is er een klaslokaal van zo'n 100 jaar geleden ingericht. Verder krijgt de bezoeker inkijk in een nostalgische keuken en een ouderwets dorpswinkeltje. Bovendien zijn er attributen van het vroegere kasteel Arcen te zien.

De Hansenhof is in de zomermaanden iedere zondagmiddag geopend voor publiek. Er is geen vaste entreeprijs; als u een vrijwillige bijdrage wilt doen is dat erg welkom.

Laat je rondleiden door een van de vrijwilligers of snuffel in de enorme verzameling aan foto’s en andere documenten. Streekmuseum de Hansenhof is de spiegel van jouw verleden. Bij goed weer is het bovendien heerlijk toeven op het gezellige terras in de weelderige hoftuin. 

Het museum is het hele jaar door ook op afspraak geopend voor groepen. Informeer voor de mogelijkheden bij mevrouw Jo Geelen (telefoon 077-4724280) of de heer Hai Gout (telefoon 077-4722219)

Adres
Hasselt 10
5941 NP Velden
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.426257369912, 6.16158655

Dichtbij

Velden
Velden
Smokkelpad Jagersrust
Smokkelpad Jagersrust
Zwarte Water
Zwarte Water

Ontdek

Standbeeld mgr. Nolens
Standbeeld mgr. Nolens
St. Willibrordus kapel
St. Willibrordus kapel
Hagelkruis Kruisweg
Hagelkruis Kruisweg
Theekoepel Inaborg
Theekoepel Inaborg
St. Gregortuin
St. Gregortuin
Klooster en bezoekerscentrum St. Agatha
Klooster en bezoekerscentrum St. Agatha