PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De kerktoren van Meijel beklimmen

Beschikbare data
1 september 2021 - 09:00 - 1 januari 2022 - 17:00

Het kost misschien wat moeite, maar de inspanning wordt zeker beloond om de 204 treden te beklimmen. De kerktoren in Meijel is sinds kort voor toeristen te beklimmen en biedt een uitzicht over de wijde omtrek.
Na 96 betonnen en 108 houten trappen is het uitzicht geweldig vanaf de Meijelse kerktoren. Zo’n 42 meter boven het dorpsplein ontvouwt zich een vergezicht van de Innovatoren in Venlo tot een stuk voorbij de Peel aan de andere kant. Sinds kort is dat uitzicht niet meer alleen aan de medewerkers en vrijwilligers van de kerk voorbehouden, maar kunnen ook toeristen over de trappen naar boven.

Het verbouwen duurde langer dan gepland. Eigenlijk moest de toren vorig jaar al opengaan voor toeristen, ongeveer tegelijk met de afronding van de restauratie van de kerk. Door corona en drukte in de bouwwereld lukte dat niet. De afwerking was vooral het probleem. Zo moesten de eikenhouten tafels die op het eerste dek staan door de gaten van de kerkklokken naar binnen worden getild met een kraan die lastig te regelen bleek. Maar de belangrijkste zaken zitten op hun plek. Zo is er een leuning geplaatst bij de betonnen wenteltrap, hangen er doeken met de geschiedenis van Meijel op de tussendekken en de houten trap van het eerste dek naar het uitkijkplateau is geplaatst. Dat hout is afkomstig van eiken die langs het kanaal stonden in Meijel. Vrijwilligers hebben die gezaagd tot planken. 

Al meer dan 75 jaar (vanaf 1955) staat de kathedraal van Meijel op een centrale plek in het dorp. Na de oorlog is er een nieuwe kerk gebouwd. Op het pleintje voor deze Sint Nicolaas kerk liggen nog de hoekstenen van de vorige kerk. De Méélse kerk heeft een prominente plek in het dorp en groeit in de huidige tijd uit tot een multifunctioneel gebouw, met diverse nevenfuncties. Een gebouw waar niet alleen het geloof wordt gevierd, maar waar ook velen activiteiten in plaats vinden

Openingstijden en entree
Vooralsnog is de toren iedere woensdag, zaterdag en zondag te beklimmen. Een ticket kopen (volwassenen 6,50 euro, kinderen 3,50 euro) kan online via kerktorenbeklimmen.nl en totdat de billenkletser er is, controleren vrijwilligers de kaartjes. In de toekomst moet de toren vaker open gaan.  

(foto: Laurens Eggen).

Adresgegevens
Raadhuisplein 13
5768 AR Meijel Meijel

51.344118519853, 5.88709845

Gerelateerd aan dit evenement

VVV Meijel
De Heere van Meijel
VVV Meijel
De Heere van Meijel