PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De Mookerheideroute

Deze route van 6 km leidt u over de Mookerheide. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het Maasdal. Geniet van de weldadige rust in de uitgestrekte bossen, op de heuvels en van de mooie heide. Onderweg ziet u wellicht een buizerd, een boomleeuwerik of hoort u het bekende geluid van de tjiftjaf.

Een alternatief startpunt voor deze route is de parkeerplaats aan de Mendozaweg. Vanaf hier kunt u een rondje over de hei maken van 3 kilometer.

Startpunt
Groesbeekseweg 106, 6505 KH Mook
Lengte
6 km
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij Herberg \'t Zwaantje

Gemiddelde van 3 beoordelingen.

Ingediend door imagro op di, 08/22/2017 - 18:49

Permalink

Naam
Betty Ede
Beoordeling
Bericht
Eind augustus staat de hei in bloei, dus de Mookerhei biedt dan met zijn heuvelachtige parcours een prachtige wandeling. De Schotse hooglanders die je af en toe in je ooghoeken ziet, verhogen de wandelvreugde. De route is wel vrij dicht bevolkt met wandelaars, wel goed om je te realiseren.

Ingediend door imagro op ma, 06/13/2016 - 13:14

Permalink

Naam
kees
Beoordeling
Bericht
Hele mooie route maar met al die schotse hooglanders is het wel opletten geblazen. Je hebt niet even een mogeljkheid uit wijken als zo'n jongen op je afkomt!

Ingediend door imagro op wo, 03/27/2019 - 19:49

Permalink

Naam
Wieke
Beoordeling
Bericht
Route gelopen vanaf parkeerplaats Mendoza weg, met kind een uur gewandeld. Mooi glooiend heidegebied en de Schotse Hooglanders maken het extra leuk. Zij waren heel rustig, er waren ook hele kleintjes bij, maar dat we daar vlak langs liepen leek hun ouders niet te deren. Die lagen op hun gemak aan de andere kant van het pad. Aanrader!

Landgoed Jachtslot de Mookerheide

Voorbereidingen restauratie Jachtslot Mookerheide begonnen Natuurmonumenten begint met de voorbereidingen voor de restauratie van Jachtslot Mookerheide op het gelijknamige landgoed. De Rijksdienst…

Ontdek meer >
Wijnroute Groesbeek
33 km | Groesbeek

Andere routes

5 km

Tussen Toverland en de Schatberg

Sevenum

Ontdek meer
14 km

Rondje Steyl en Tegelen

Steijl

Ontdek meer
30 km

Oorlogsherinneringen Horst aan de Maas

Melderslo

Ontdek meer
2 km

Herrendal route

Mook

Ontdek meer