PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Dit zijn de mensen achter themapark Het Aardbeienland

Een plek waar je als kind nog lekker vies mag worden. Een plek waar collega’s mét en zonder beperking samenwerken. Themapark Het Aardbeienland is een bijzondere plek. Waarom? Dat vertellen Jetty Alards, Maykel Claassen en Peter Lenders, nieuwe ondernemers in het park.

Hoe kom je erbij om te gaan werken in Het Aardbeienland?
Jetty: “Ik heb een speciale band met het park, omdat het ontstaan is uit het aardbeien/aspergebedrijf van mijn opa.”

Hoe is het eigenlijk een themapark geworden?
Jetty: “Dat heeft mijn oom Hay Sobejié ervan gemaakt. Toen hij de boerderij overnam, zag hij steeds meer mensen het veld oplopen voor een bakje aardbeien. Daarom begon mijn oom een winkeltje, een terras, een wandelkas, een wandelpad… Er kwam zelfs een museum met duizenden dingen van over de hele wereld waar een aardbei op staat. Toen mijn oom vroeg of ik interesse had om hier te werken, zag ik kansen. Dit is een fantastische plek voor jong en oud.”

Ja, is het leuk voor het hele gezin?
Jetty: “Als je van gezellig, kneuterig en nostalgisch houdt zeker! Ik zie hier 80-jarigen komen, omdat ze gek zijn op puzzelen, ouders die het ontzettend leuk vinden om hun kinderen te leren over de teelt. En kleuters helemaal opgaan in de sprookjeswereld van het park, die gaan bijvoorbeeld in het Hans en Grietje-kijkhuisje zitten om naar sprookjes te luisteren, via de hooizolder kunnen ze naar beneden glijden. Vanwege de landelijke omgeving, kunnen kinderen hier echt ravotten, lekker een beetje vies worden, op een tractor klimmen…”

Vertel eens over het team…
Maykel: “We werken met een gemengd team van collega’s mét en zonder beperking. Ik zou niet anders willen. Vaak kunnen mensen met een beperking alleen in een bepaalde setting werken, maar wij geloven juist in de mix. Iedereen blinkt ergens in uit, namelijk.”

En wat is jouw achtergrond?
Maykel: “Ik kom uit de sport. In Venray run ik samen met collega’s Sportzorgcentrum JouTou, eveneens met een gemengd team. Ik ben daarmee begonnen, omdat ik mensen ontmoette in de sportschool die op wereldniveau trainden, maar op de arbeidsmarkt snel in een hokje werden geduwd.”

En dat vond je zonde van het talent?
Maykel: “Jazeker! Het is altíjd zonde als talent niet tot bloei kan komen. En bovendien: niemand is op alle fronten een uitblinker – dat geldt ook voor mensen zónder beperking. Sterker nog: soms overstijgt iemand met beperking op een bepaald gebied het niveau van iemand zonder beperking. Iedereen is ergens beter in dan een ander. In Aardbeienland zijn we één team en zetten we in op ieders unieke talent.”

Wat zijn jullie toekomstplannen voor Het Aardbeienland?
Peter: “Samen met de Stichting Berry Promotions hebben we mooie plannen voor Het Aardbeienland. We willen dat het een lekker uitdagende ontdekkingstocht voor kinderen blijft. De sprookjesachtige sfeer blijft, maar we gaan wel wat vernieuwen.”

Kunnen mensen er ook terecht voor educatie?
“Jazeker, we delen hier een schat aan kennis over teelt en oogst van vroeger en nu. Ideaal voor toeristen scholen en bedrijfsleven, dus. Denk bijvoorbeeld aan leer/werkplekken in het onderwijs en praktijkonderzoek.”

Mooie doelen allemaal!
Peter: “Ja, dit is zo’n mooie plek, iedereen moet ervan kunnen genieten. Beweging en ontspanning, educatieve doelen, maatschappelijk arbeid waar mensen tot hun recht komen: daar zetten we op in. Dat gaat niet in één dag, maar dit is waar we de komende jaren naartoe werken.”

Benieuwd hoe de plannen zich ontvouwen? Houd de website in de gaten voor de laatste actuele info.

Anna van de Weijgaert

Gerelateerd aan dit artikel

Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg
Herfst op de hei
Herfst op de hei
De Herfstbock in Noord-Limburg
De Herfstbock in Noord-Limburg
Keramiek in Noord-Limburg
Keramiek in Noord-Limburg
Culinair de herfst in
Culinair de herfst in
Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk Noord- en Midden-Limburg in de picture
Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk Noord- en Midden-Limburg in de picture