Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Excursie Ontdek de paardenbegrazing met Peelgids vanaf het buitencentrum De Pelen

Beschikbare gegevens

Op zondag 18 juni maart kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, genieten van een excursie door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de oostrand van het Nationaal Park De Groote Peel. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.    

Over de berg en tussen de pony’s 
Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar dit natuurgebied heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde van het gebied loopt een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Dit deel van De Groote Peel biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar grazende pony’s en een prachtig uitzicht vanaf ‘De Berg’, het hoogste punt van het nationaal park. 

De excursie start bij het buitencentrum De Pelen en gaat, via de gele route en de derde baan richting ‘Paardenbegrazing’. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlander pony’s tegen die het gebied begrazen. 

De excursie door de Paardenbegrazing start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/paardenbegrazingpelen

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een wandeling of excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op de website of neem contact op met het buitencentrum via mail of telefonisch.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een wandeling of excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie op de website, telefonisch of via de mail. 
 

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

 

51.32613411984, 5.8017679

Gerelateerd aan dit evenement

Nationaal Park de Groote Peel
Buitencentrum De Pelen
de leukste evenementen!
Nationaal Park de Groote Peel
Buitencentrum De Pelen
de leukste evenementen!