PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Expositie Henriette van Gasteren en Piet Siebers in Kunsthuis De Bakkerij in Bergen

Beschikbare data

Kunsthuis De Bakkerij toont vanaf zaterdag 26 september multimedia kunst van Henriëtte van Gasteren (Lilith) en houtsculpturen van Piet Siebers. 

Henriëtte van Gasteren (Lilith) uit Sevenum fotografeert zichzelf om zo thema’s als vrijheid, identiteit en gelijkheid te onderzoeken. Humoristische of absurde ensceneringen, provocerend naakt en emotionele, soms pijnlijke, zelfportretten. Haar werk moet in de nieuwe media vaak gecensureerd worden. In 2014 werden zelfs haar foto’s geweigerd in het Limburgs Museum. In kunsthuis De Bakkerij kan Henriëtte zich volledig ongecensureerd blootgeven. 

Piet Siebers uit Oirlo maakt houtsculpturen. Zijn uitgangspunt en inspiratie is meestal de mens met al zijn “hebben en houden”. Hij maakt werken die zeer fijn gedetailleerd zijn maar ook grove abstracte beelden. Groot en klein, klassiek en modern. Hij werkt voornamelijk met eikenhout. In principe gaat hij eerst met de kettingzaag aan het werk, daarna met beitel en mes. Kunst is voor hem vrijheid en actie. Hout leeft! In de voortuin van kunsthuis De Bakkerij staat een levensgrote houten sculptuur te pronken.

1,5 meter ontmoeting en boekpresentatie
Henriette van Gasteren presenteert in het weekend van 26 en 27 september haar nieuwe boek: HJIM - “Greatest Hits”. Tussen 13:00 en 17:00 uur is ze zelf aanwezig voor een 1,5 meter ontmoeting en een signeersessie van haar boeken. Op zondag 27 september geeft ook Piet Siebers acte de présence voor een 1,5 meter ontmoeting tussen 13:00 en 17:00 uur. 
 

51.600149, 6.032957

Gerelateerd aan dit evenement