PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Fietsroute langs de Maas

Voor u vertrekt, of na terugkomst is het aan te raden om de Sint Petrus Bandenkerk (Grote Kerk) van binnen te bezichtigen (beeldenschat en Marianum). Achter de Grote Kerk (knooppunt 17) de Stationsweg in oostelijke richting naar Oostrum volgen.

Volg: 16, 51, 52, 58, 14, 59, 61, 16, 17.
Na de rotonde ligt rechts de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (in 1907 gesticht voor mannen). Het complex omvat nu moderne woonvormen. Na het snelwegviaduct gaat de route linksaf richting Boshuizerbergen. Een natuurgebied, bekend om het grootste jeneverbesstruweel van Zuid-oost Nederland,.

Knooppunt 16
Door Oostrum, de Wanssumseweg oversteken (voorzichtig!) en de Sparrendreef in. Rechts ligt Parc de Witte Vennen (dagstrand, speeltuin en midgetgolfbaan).

Knooppunt 51
Vlak voor de brug over een arm van de Groote Molenbeek gaat links de Postbaan. Aan deze weg liggen de Sint Goarkapel uit 1662 en een prehistorische grafheuvel uit 700 v.C. Rechtdoor aan de overzijde van het Moleneind staat Slothoeve ’t Kasteelke. Een poort met bijgebouwen uit 1619. Als de route linksaf slaat, ligt op de hoek de voormalige burgemeesterswoning Huize Meerlo, door de bevolking Huize Nab genoemd, naar de vroegere bewoner.

Knooppunt 52
Door het landelijke gebied verder naar de Maas.

Knooppunt 58
Hier linksaf over de Maasdijk. Bij Tante Jet aan de Maas (een van de oudste cafés aan de Maas) legt het voet/fietsveer aan.

Knooppunt 14

Knooppunt 59
Aan de route ligt links de Hervormde kerk en rechts de kasteelruïne van Blitterswijck. Onder de brug door langs CR de Maashoeve. Van Wanssum (jachthaven) naar Geijsteren. Een dorp, waarvan de luiken nog het motief en de kleuren van de heerlijkheid dragen. CR ’t Trefpunt.

Knooppunt 61
Voor de Sint Willibrorduskerk rechts staat nog een grote grafsteen. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u dezelfde weg terug, of verder langs de bosrand richting Oostrum, waar de route loopt.

Knooppunt 16
Vanaf dit punt voert de route (dezelfde als op de heenweg) terug naar Venray.

Startpunt
Stationsweg, 5807 Oostrum
Lengte
29 km
Knooppunten
17, 16, 51, 52, 58, 14, 59, 61, 16, 17

Route: 29 km

De Glasloods - Glas in lood Atelier

Bij de Glasloods kunt U Uw eigen glas in lood werkstuk maken! Tijdens een workshop komt U alle facetten van het glas in lood maken tegen. Van het uitzoeken van de kleur en structuur van het glas…

Ontdek meer >
Piëlrundje Ysselsteyn
38 km | Ysselsteyn

Andere routes

30 km

Zwart Water route

Velden

Ontdek meer
4 km

Asperges kopen en lopen

Grubbenvorst

Ontdek meer
16 km

Rondom het Reindersmeer

Well

Ontdek meer
6 km

Hanssum wandelroute Neer

Neer

Ontdek meer