Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Geniet van de zomer in De Groote Peel bij De Pelen in Ospel

Beschikbare gegevens

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie diverse zomerse activiteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. Zo zijn er van 13 juli t/m 24 augustus elke woensdag ‘Zin-in-Zomertochten’ en van 22 juli t/m 26 augustus elke vrijdag Zomeravondwandelingen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Heb jij ook zo’n zin in zomer? 
De zomer is een heerlijk seizoen om, samen met familie en vrienden, lekker naar buiten te gaan om van de natuur te genieten. Daarom biedt Staatsbosbeheer in de zomervakantie elke woensdag ‘Zin in Zomertochten’ in De Groote Peel. Op woensdag 13 juli is de eerste. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen in de natuur. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind, inclusief een stickervel. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 - 2 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten  

Beleef de overgang van licht naar donker in de natuur
Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt voor het donker is er meteen een andere sfeer. Kleuren vervagen, vogels zingen hun laatste lied en de natuur komt tot rust. Tijdens een Zomeravondwandeling in De Groote Peel kan je die overgang van dag naar nacht met al je zintuigen ervaren en - met een beetje geluk - nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. Na afloop samen lekker genieten van een drankje. 

De eerste Zomeravondwandeling is op vrijdag 22 juli. Er zijn twee afstanden; een route van 2 - 2,5 en van 4 - 5 kilometer die qua tijd ongeveer even lang duren. De excursies staat onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer en starten om 20.30 uur bij de ingang van het buitencentrum. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind, inclusief een drankje na afloop. Max. 25 deelnemers voor de korte en 15 deelnemers voor de langere route. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website. 

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kun je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de horeca en op het terras kun je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op de website. 

51.326282, 5.801854

Gerelateerd aan dit evenement

Buitencentrum De Pelen
Buitencentrum De Pelen