Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Grenskapel Frank Havermans

Frank Havermans maakt vaak op onverwachte locaties tijdelijke en meer permanente installaties die op eigentijdse wijze refereren aan de historie van de plek. Die vrije manier van met architectuur omgaan is zijn doel.

In deze kapel laat Havermans de bezoeker nadenken over grenzen in een werk dat precies op de grens van Nederland en Duitsland staat. De grens die op een kaart een rode stippellijn is, blijkt in werkelijkheid natuurlijk één doorlopend gebied te zijn. Ooit is fel gevochten in dit gebied, nu is het een rustig natuurgebied. Grenzen vervagen. De vorm van het kunstwerk is geïnspireerd op een grenspaal. Het is de bedoeling dat een van beide 'monoculairs' zicht biedt op zo'n paal.

Het kunstwerk viert bovendien de bijzondere band tussen beide landen in het algemeen en de buurgemeenten in het bijzonder.

De Grenskapel van Frank Havermans is, net als Panta van Atelier van Lieshout, onderdeel van het project Kapellenbaan. Deze kunstroute leidt u langs moderne en traditionele kunstobjecten en bestaand erfgoed, in een gebied dat bekend staat als het oudste cultuurlandschap van Nederland. Daar waar vanaf de Romeinen tot na de Tweede Wereldoorlog continu nieuwe lagen aan de cultuur zijn toegevoegd, voegt Kapellenbaan vanaf 2020 dimensies toe.

Op uw route ontdekt u kunstwerken van gerenommeerde artistieke ‘grensverleggers’ die met het thema ‘Rust en bezinning’ aan de slag zijn gegaan. Deze werken zijn stuk voor stuk uniek gesitueerd om zo verbinding te maken met het bijzondere landschap én met de regionale culturele en maatschappelijke tradities.

Adres
Veedijk
6595 PG Ottersum
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.7019110285, 5.9831447243212

Dichtbij

Reichswald Ottersum
Reichswald Ottersum
Kerkhof in Ottersum
Kerkhof in Ottersum
Luisteren naar Fluisteren, groot -Kunst & Keramiek
Luisteren naar Fluisteren, groot -Kunst & Keramiek

Ontdek

Kruiswegpark Trans Cedron
Kruiswegpark Trans Cedron
Kasteelpark 't Kempke
Kasteelpark 't Kempke
Grenssteen Gelre-Kleef
Grenssteen Gelre-Kleef
Ruïne Gebroken Slot
Ruïne Gebroken Slot
Stuwcomplex Baarlo-Belfeld
Stuwcomplex Baarlo-Belfeld
Speeltuin t Speelvlak
Speeltuin t Speelvlak