Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Het Jammerdal

Beschikbare gegevens

Excursie Stichting het Limburgs Landschap

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 11 mei een excursie plaats in het natuurgebied ‘t Jammerdal in Venlo. De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bilderberg Hotel de Bovenste Molen, Bovenste Molenweg 12, 5912VT te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl.

‘t Joamerdal' is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, zowel van oost naar west, als van noord naar zuid. Denk aan de verbinding van de Groote Heide richting Maas en naar het zuiden richting de Meinweg. Het hele gebied heeft onder invloed gestaan van klei- en zandwinning, wat veel verrassingen in het reliëf heeft opgeleverd. Flora en fauna zijn divers vertegenwoordigd door de verscheidenheid van landschap: van hoog naar laag met groeven en heuvels. Kom zelf een kijkje nemen in dit prachtige gebied onder leiding van Limburgs Landschapgidsen.

Foto: ‘t Joamerdal’ is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen: Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Bart van der Linden.

Adresgegevens

51.349380319857, 6.1751624

Gerelateerd aan dit evenement