PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Historisch Gennep route Heijen

Gennep en het land van Maas en Niers liggen midden in de fraaie natuur. Het wordt namelijk omgeven door het Maasheggenlandschap en de heuvels van de stuwwal en Maasduinen.

Ook de historie van Gennep is opmerkelijk. Bij knooppunt 51 herinnert de Loc 094 aan het rijke spoorwegverleden. Bij knooppunt 25 geeft de keramiekmuur al een impressie van de historische kern.

Het vervolg van de route brengt u in het historisch centrum. Op het Marktplein met zijn gezellige terrassen en zijn oude put ziet u op een van de schoorstenen van het eeuwenoude stadhuis een ooievaarspaar. Vlakbij ligt de oudste protestantse kerk van Nederland die door de gelovigen zelf gebouwd is. Daarnaast ziet u een beeld van St. Norbertus van Gennep: zoon van de heer van Gennep, die woonde op de burcht bij de plek waar de Niers de Maas instroomt. Hier komt de route later langs.
Tussen de bibliotheek en het gemeentekantoor ligt een voor Nederland uniek keramiekplein. Museum het Petershuis en bezoekerscentrum Martinustoren zijn gratis toegankelijk en beide informeren u over de historie en kunst van het land van Maas en Niers.

Niet alleen informatie over het Duitse lijntje en de Keramiek, maar ook over de thema's Vestingstad Gennep en de Liberation Route (Tweede Wereldoorlog) treft u hier aan. Bij knooppunt 39 is veel historie over de Tweede Wereldoorlog. Hier ligt de Highlanderbridge en het Vrijheidsplein met een luisterkei.

De route brengt u vervolgens naar de ruïne met vestingwerken van het Genneper Huys. De uitkijktoren op de ruïne biedt uitzicht op de Maas met de Maasheggen en de stuwwal met de St. Jansberg en het Reichswald.

De route gaat verder door het kerkdorp Milsbeek dat met het monument Stone Hands en museum 'De Oude Pottenbakkerij' onmiskenbaar een keramiekverleden heeft. Bij de kerk ligt een Brits oorlogskerkhof.

De route gaat vervolgens via mooie landschappen en het pittoreske Raadhuisplein in Ottersum terug naar Center Parcs Het Heijderbos.

Startpunt
Hommersumseweg 43, 6598 MC Heijen
Herkenningspunt
Center Parcs Het Heijderbos
Lengte
18 km
Knooppunten
30, 29, 51, 25, 39, 38, 48, 50, 41, 40, 26, 52, 93, 30
Parkeren
U kunt de auto parkeren bij Centerparcs Het Heijderbos

Route: 18 km

Luisterplek 117 - Slag bij Overloon (Lib. route)

De dorpen Overloon en Gennep vormen de poorten tot Noord-Limburg voor de geallieerden. In Overloon en omgeving vond tijdens de Tweede Wereldoorlog een zeer grote veldslag plaats. Toen de…

Ontdek meer >
Ooijen route
11 km | Broekhuizenvorst

Andere routes

4 km

Op de Paardekop

Ysselsteyn

Ontdek meer
8 km

Panorama Kessel

Kessel

Ontdek meer
10 km

Van beek tot berg

Milsbeek

Ontdek meer
51 km

Malbeek Route

Venlo

Ontdek meer