Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen

De hoedendag op Moederdag in Kasteeltuinen Arcen is onderhand een traditie te noemen. De locatie en het hoedenevenement hebben ook de Nederlandse Hoedenvereniging (NHV) bereikt. Deze vereniging viert haar 20-jarig jubileum met hun hoedenwedstrijd in het bloemen- en plantenpark. Zij brengen, als juryvoorzitter, de legendarische Engelse hoedenontwerper Stephen Jones naar Arcen. Jones ontving prinses Diana in zijn hoedenwinkel, ontwierp voor George Michael en Celine Dion én werkte samen met Thierry Mugler en Christian Dior. De hoedenwedstrijdjury van de NHV bestaat verder uit Jytte Maas, Janneke Brinkman en Carina van ’t Hof. Laatstgenoemde organiseert samen met Kasteeltuinen Arcen de hoedenshows en modestands op zondag 12 mei. 

Moederdag Hoedendag 

Kasteel Arcen is op Moederdag het decor van drie hoedenshows. Carina van ’t Hof is, naast medeorganisator en presentator, één van de hoedenontwerpers waarvan diverse ontwerpen op de catwalk worden getoond. Andere ontwerpers, waarvan werk wordt getoond, zijn leerlingen van SintLucas -vakschool voor creatief talent in Boxtel- , de internationaal gerenommeerde ‘wearables’-ontwerper Saar Snoek en de geroemde Mirjam Nuver. Naast de hoedenshows is er livemuziek en een hoedenmarkt met stands van materialenleveranciers en hoedenmakers. 

Dubbele expositie in Kasteel Arcen 

Er zijn meer dan 50 hoedenontwerpers uit binnen- en buitenland die een hoed hebben ingezonden voor de internationale NHV Hoedenwedstrijd. Alle hoeden zijn ontworpen in het thema ‘Pluk de dag’ en vervolgens beoordeeld door de jury. De drie winnende hoeden zijn op, zondag 12 mei, op de catwalk van Moederdag Hoedendag te zien in Kasteeltuinen Arcen. De overige hoeden staan tentoongesteld op de tweede etage in het kasteel. Op deze etage is ook de jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ van Janneke Brinkman-Salentijn te bezichtigen, waar de illustrator ook zelf aanwezig is voor signeersessies. Contactgegevens

Gerelateerd aan dit artikel

Zwemmen in Noord-Limburg
Zwemmen in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Evert Thielen - De Luiken Open
Evert Thielen - De Luiken Open
LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA