PROFIEL

Knopen Lopen Kessel; een dorp met rijke geschiedenis

De route begint bij knooppunt 70 op plein Veers. U wandelt in noordelijke richting naar knooppunt 48. Al snel ziet u de Sint Antoniusmolen en de route wordt vervolgd richting de buurtschappen Broek en Spurkt. 

Via boerenland, afgewisseld met stukjes bos, komt ubij het bevrijdingsmonument. Dit monument werd onder andere opgericht om vier militairen van het Schotse regiment te eren, die tijdens de bevrijding van Kessel zijn gesneuveld. 

Vervolgens wandelt u verder naar de merkwaardige tweeling-markt van Kessel. Aan de Onderste Markt lag vroeger een laad- en losplaats, waar vooral hout werd verscheept. U kunt van de route afwijken om het recentelijk herbouwde Kasteel de Keverberg te bekijken. Via het pad op de maasoever gaat u richting het veer. Het veerpont is al sinds de 12e eeuw aanwezig. Kessel lag destijds aan de handelsroute tussen Keulen en Antwerpen.

De route eindigt weer in Veers. Het plein, met enkele fraaie herenhuizen, heet in de volksmond De Heksendans. In vervlogen tijden hielden zeven Kesselse heksen in stormachtige herfstnachten, door de duivel geleide feesten op dit plein. Dat wordt althans verteld.

Startpunt
Veers, 5995 Kessel
Herkenningspunt
Buurtschap Veers
Lengte
11 km
Knooppunten
70, 48, 47, 46, 42, 67, 66, 60, 61, 62, 63, 69, 70, 2, 4, 42, 41, 44, 40, 39, 31, 44, 4, 5, 9, 10, 72, 70
Parkeren
Parkeren kan op plein Veers

Gemiddelde van 3 beoordelingen.

Ingediend door imagro op di, 07/18/2017 - 16:18

Permalink

Naam
J v/d Horst
Beoordeling
Bericht
Veel gezien, goed onderhouden wegen. Brood van bakker Peeters waar je onderweg langskomt is echt een aanrader. Hebben wat broodjes meegenomen voor ondertussen.

Ingediend door imagro op zo, 08/20/2017 - 12:38

Permalink

Naam
marian
Beoordeling
Bericht
Gewoon lekker wandelen , maar Kessel met zijn kasteel en historische pandjes is wel het mooist.En natuurlijk de terrasjes langs de maas! Fijn zitten is het daar!
De knooppunten kloppen inderdaad zoals al eerder aangegeven nog steeds niet! Dat is als je de omgeving niet kent , puzzelen geblazen!

Ingediend door imagro op vr, 08/12/2016 - 17:17

Permalink

Naam
M Seelen
Beoordeling
Bericht
De route is fijn om te lopen al zijn er geen echte hoogtepunten in het landschap
De bewegwijzering klopt niet helemaal.
Bij paaltje nr 70 moet je naar knooppunt 42 lopen, maar dat staat niet op het paaltje. Volg dan nr. 4 en daarna kom je weer goed uit.

Route: 11 km

Weeze

  Dit is een kleine plaats net over de grens in Duitsland. Het is bij velen bekend vanwege Airport Weeze waar ook veel Nederlanders vertrekken naar zonnige bestemmingen.  Maar ook de…

Ontdek meer >
Toertocht Holland Ladies Tour 65km
65 km | Gennep

Andere routes

2 km

Fort Hazepoot

Arcen

Ontdek meer
37 km

Exatenbosch Maasplassenroute

Kelpen-Oler

Ontdek meer
9 km

Schuitwaterpad

Lottum

Ontdek meer
34 km

Staakbonenroute

Hegelsom

Ontdek meer