PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kraanvogels

In 1986 mocht de gemeente Meijel voor het laatst en beroep doen op de Beeldende Kunstenaars Regeling. Het resultaat hiervan waren de Kraanvogels, die te zien zijn aan de Kapelkesweg.

Kunstenares Kathinka Rovers uit 's-Hertogenbosch wilde graag aan de regeling meewerken, maar had zelf Meijel nog nooit bezocht. Zij meende dat in een boerendorp als Meijel een grote keramische boerin goed zou passen. Het college van Meijel vond dit niet passen en vond het te vandaalgevoelig. De kunstenares kwam daarom naar Meijel en praatte er met de bewoners van het Bejaardenoord. Er waren twee onderwerpen die ze kreeg aangeboden: iets van de Peel en kraanvogels. De ouderen van het Bejaardenoord vertelden haar hoe die kraanvogels vanuit het noorden naar Zuid-Spanje vliegen en met groepen overnachten in de Peel. Onverwachts horen kraanvogels dus toch bij de Peel. 

Rovers werkte het eerste halfjaar van 1987 aan het beeld. Zij had het harsmodel juist op tijd gereed voor de bronsgieter, toen de BKR ophield te bestaan.

Adres
Kapelkesweg 1
5768 AW Meijel
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.343440219853, 5.8937786

Kraanvogels
St. Wilbersput
Meijel

Villa Elise
Villa Elise
Spelende Kinderen
Spelende Kinderen
De Bovenste Plasmolen
De Bovenste Plasmolen
Nieuwe Joodse begraafplaats
Nieuwe Joodse begraafplaats
Grenssteen Gelre-Kleef
Grenssteen Gelre-Kleef
Sint Jozefkapel Schandelo
Sint Jozefkapel Schandelo