PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kunst van Het Geloven

Beschikbare data

Twee jaarlijkse manifestatie van KUNST van het GELOVEN met kunst in kerken en kapellen.

Achtste editie, ditmaal met het thema “TRANSFORMATIE”

Boxmeer, Sambeek, Groeningen, Holthees en Vierlingsbeek zijn de plaatsen waar kunst in de kerk of kapel, toren en tombe te zien zal zijn. In enkele uren kan men per fiets of auto deze route afleggen.

De curatoren Marijke Cieraad en Gonda van der Zwaag zijn erin geslaagd een zeer divers kunstaanbod van negen regionale en internationale bekende kunstenaars bijeen te krijgen. De jongste kunstenaar Edwin de Klein heeft zijn atelier in Overloon en Ans Verdijk woont en werkt in Beugen. Zij is al maanden bezig in de Toren van Sambeek om daar haar installatie te verwezenlijken.
Verder exposeren de kunstenaars: Moniek Westerman, Robert Roelink, Brigitte Picavet, Anjet van Linge, Nynke Deinema, Margriet van Breevoort en Birgitta Sundström Jansdotter. Op ieder hun eigen manier zijn de kunstenaars bezig geweest om de Transformatie in hun kunst met de ruimtes waar ze exposeren samen te laten komen. Wat een indrukwekkend schouwspel zal opleveren voor de bezoekers. Financieel wordt deze editie wederom mogelijk gemaakt door sponsoren en fondsen waaronder het Mondriaanfonds en een gemeentelijke subsidie.

Deze kunstroute langs de kerken en kapellen is in de weekenden geopend van 11.00 tot 17.00 uur op 27 en 28 augustus, 3 en 4 september en 10 en 11 september 2022.

Aanbevolen startroute is Grotestraat 63, Sambeek. t.z.t staan alle gegevens ook op de website www.kunstvanhetgeloven.nl en www.facebook.com/kunstvanhetgeloven

Adresgegevens

51.635755020062, 5.96461495

Gerelateerd aan dit evenement