PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Lezing: De onvoltooide oorlog door Ronald van Kesteren

Beschikbare data

Lezing: De onvoltooide oorlog door Ronald van Kesteren

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart geeft historicus, filosoof en classicus Ronald van Kesteren een bijzondere lezing. In het kader van de tentoonstelling Tekens van vrijheid – van oorlogsdocumentaire tot Armando vertelt Ronald over oorlog, en hoe deze zowel onvoltooid als oneindig is.

In deze lezing treden diverse beeldende kunstenaars naar voren, zoals Wim de Haan, Armando, Aad de Haas en Hermanus Berserik waarvan zich werken in de tentoonstelling Tekens van vrijheid bevinden. Maar ook andere kunstenaars komen aan bod. Hoe groot hun onderlinge verschillen ook zijn, zij allen hebben een bijzondere verhouding tot de Tweede Wereldoorlog.
Tegelijkertijd verschaffen onderdrukking en lijden ook kansen op vrijheid, zoals in het oeuvre van Aad de Haas.

Aansluitend op de lezing zullen enkele kunstwerken op zaal worden bekeken en besproken.

Het bijwonen van de lezing op 29 februari 2020 kost € 5,- per persoon exclusief museumentree. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de webshop van het Limburgs Museum.

De lezing op 1 maart 2020 is exclusief voor Museumkaarthouders en mag door hen gratis bijgewoond worden. Meld je wel even gratis aan via de webshop van het Limburgs Museum: https://www.limburgsmuseum.nl/nl/activiteit/lezing-de-onvoltooide-oorlog/

Ook voor overige activiteiten rondom de tentoonstelling Tekens van Vrijheid kunt u terecht om bovenstaande website. 

 

Gerelateerd aan dit evenement

Limburgs Museum
Stadswandeling Venlo
Limburgs Museum
Stadswandeling Venlo