PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelen en fietsen op water

Limburg is gemaakt om eropuit te trekken. Op de fiets of gewoon te voet. Lekker in beweging, en dat kan zelfs boven op de bronnen van het drinkwater van morgen. Deze bronnen liggen vaak op de mooiste plekken van Limburg. Van de bosrijke Mookerhei tot aan het heuvelachtige Mergelland.

 


Routes op Limburgse waterbronnen

Wandelen en fietsen op water
Limburg telt zestien brongebieden.  In tien daarvan zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Bij elke route stroomt onder jouw voeten of wielen, diep in de bodem, het drinkwater van de toekomst. Dit water is op weg om lokaal opgepompt te worden om vervolgens gezuiverd thuis uit de kraan te komen.

Geniet verantwoord
Geniet volop mét zorg voor de omgeving. Dat betekent: blijf op wegen en paden, beschadig geen planten, laat geen afval achter, en als je de hond bij je hebt, houd hem aan de lijn en ruim de poep op. Zo kunnen we van de bronnen én het drinkwater blijven genieten. Zo halen we samen het beste in Limburg naar boven.  

Ontdek alle WML routes op limburgsdrinkwater.nl.

Zwerfafvalbingo

Wie heeft al eerste de afvalzak én de zwerfafvalbingokaart vol? Doe mee!

Wij houden van de prachtige Limburgse natuur en houden die graag mooi, schoon en vrij van zwerfafval. Jij toch ook? WML is een actieve ‘Supporter van Schoon’. Daarom hebben we alle wandel- en fietsroutes in onze waterwingebieden gemarkeerd als ‘schoongebieden’. Help je ook een handje mee om ze spic & span te houden als je daar gaat wandelen of fietsen? Je kunt hiervoor gebruik maken van de zwerfafvalbingokaart. Deze is te vinden op limburgsdrinkwater.nl.

Deel jouw ingevulde bingokaart op Facebook, Twitter of Instagram. Tag @wmlwater, gebruik #limburgsdrinkwater, en maak kans op leuke, duurzame prijzen!

Zwerfafvalbingo WML

Water onderweg

Watertappunten en Slokje Limburg in de horeca.

Op zoek naar een ‘Slokje Limburg’?

Wist je dat…

… er al 130+ buitenwatertaps in Limburg staan?

… er al 600+ horecaondernemers kraanwater schenken uit onze Slokje Limburg karaffen? 

Om ervoor te zorgen dat je Limburgs drinkwater onderweg nog sneller kunt vinden, is er de Slokje Limburg app. Hierin zie je op de provinciekaart waar je in de buurt je dorst kunt lessen met Limburgs drinkwater. De app brengt je niet alleen naar de tappunten, maar ook naar horeca- en recreatiegelegenheden waar men ‘gewoon’ kraanwater op tafel zet. Je vindt de slokje Limburg app in de App-store en Google Play

Ontdek waar jouw water vandaan komt op limburgsdrinkwater.nl.

Water voor onderweg WML

Waterbespaarcheck

Hoe bewust ben jij met Limburgs water?

Limburgs drinkwater is een natuurproduct. Daar maken we met z’n allen dankbaar gebruik van. Maar hoeveel liter kraanwater gebruik je gemiddeld per dag? En is dat allemaal wel nodig of kun je bewuster omgaan met water? Als we meer water blijven gebruiken dan de natuur ons geeft, raakt het uiteindelijk op. Als jij en ik hier bewust mee omgaan, dan kunnen we van de natuur én het drinkwater blijven genieten. Zo haal je het beste in de Limburger naar boven.

Doe de waterbespaarcheck op limburgsdrinkwater.nl en kijk hoe bewust jij bent met Limburgs water.

Waterbespaarcheck WML

Waterklaar

Op pad met Waterklaar

De Limburgse waterorganisaties en gemeenten zorgen in de wandel- en fietsgebieden voor schoon en voldoende water, droge voeten en veilige dijken. En kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken, want het werk aan ons water is nooit af.


Ontdek wat(er) speelt in Limburg, te voet of met de fiets, en geniet van de omgeving, maar wel met zorg. Want wat boven de grond gebeurt, kan de kwaliteit van het grondwater, oppervlaktewater en drinkwater tot diep onder de grond negatief beïnvloeden. Ook jij kunt bijdragen om ons water gezond te houden. Zo kunnen we van de bronnen en het water blijven genieten. Meer informatie vind je op www.oppadmetwaterklaar.nl.

Weet wat(er) speelt in Limburg en win
In ieder gebied van een wandel- en fietsroute vind je een waterdruppel. Scan de QR-code, weet wat(er) speelt en maak kans op een heerlijke vaartocht met een elektrische sloep over de Maas!

Waterspeurtocht
Voor de kinderen is er een waterspeurtocht. Onderweg maak je samen leuke opdrachten en beantwoord je natuurvragen. Je kunt zelf kiezen waar je de waterspeurtocht gaat doen. Download de waterspeurtocht op www.oppadmetwaterklaar.nl en word een echte waterbaas!

Waterklaar WML