PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Met een Peelgids op pad in de Deurnsche Peel

Beschikbare data
31 oktober 2021 - 13:00 - 31 oktober 2021 - 15:30

Ontdek de ‘kop’ van de Deurnsche Peel
De excursie door de ‘kop’ van de Deurnsche Peel start bij de Natuurpoort aan het Leegveld in Deurne. Via de Vlier wordt er gewandeld naar het Kanaal van Deurne richting de Halte, de noordelijkste punt van de Peel. Vervolgens via het dorp Griendtsveen en het Nonnenpad en dan over het Mussenkeetpad terug naar de Natuurpoort. Onderweg waan je je in de jungle, want op sommige plekken groeien de varens tot bijna boven je hoofd. Dit weelderig groen wordt afgewisseld met smalle bospaadjes en een breed pad langs het kanaal.

De Peelgids, die de excursie begeleidt, geeft informatie over de cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied. Zo vertelt hij over het ‘kanalenconflict’; waarom zijn er twee kanalen – de Helenavaart en het Kanaal van Deurne - zo dicht bij elkaar gegraven? En waarom heet de kop van de Deurnsche Peel ‘De Halte’. De nonnen van Griendtsveen komen ter sprake als je over een deel van het Nonnenpad wandelt. En Toon Kortooms komt zeker ook aan bod. Een interessante en sfeervolle wandeling.

De excursie start om 13.00 uur bij de Natuurpoort de Peel. De route is ongeveer 5 kilometer en de excursie duurt 2,5 uur. Deelname kost € 6,- per persoon en de activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel

Staatsbosbeheer organiseert deze activiteiten in samenwerking met Natuurpoort De Peel. De excursies starten en eindigen dan ook bij de Natuurpoort.  Hier kan je na voor of na afloop van de wandeling genieten van een hapje of een drankje.  Kijk voor meer informatie op de website van Natuurpoort De Peel 
 

Foto Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer
 

51.440062019921, 5.8598613

Gerelateerd aan dit evenement

Buitencentrum De Pelen
Buitencentrum De Pelen