PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Molenroute Leudal-Maasgouw

Hompesche Molen

De Hompesche Molen, een oude graanmolen, dateert uit 1722. In de molen en het aangrenzende molenhuis kun je onder het genot van heerlijke koffie met Limburgse vlaai of een heerlijke betaalbare lunch genieten van de authentieke sfeer van de molen. Deze molen is de hoogste molen van Limburg. Indrukwekkend zijn de dikke muren, de reusachtige houten balken, de raderen en het enorme vernuft waarmee de molen is gebouwd.

Leonardusmolen

De Leonardusmolen ligt in Maasbracht (gemeente Maasgouw) en is een beltkorenmolen. Tot voor de 19e eeuw had Maasbracht alleen een rosmolen. Een rosmolen is een molen waarbij de aandrijfkracht wordt geleverd door een paard (ros) of een ezel.

Beegdermolen

Bij de Beegdermolen stond een houten schuur, bedoeld voor opslag van granen. In die schuur heeft vroeger – door Sjeng Niessen in 1965 geplaatst - ook een elektrische hamermolen gestaan. Die schuur was versleten en bij de grote renovatie van molen in 1999 werd hij afgebroken. Toen voldoende gelden verworven waren, werd de schuur in 2002 alsnog opnieuw gebouwd. De onderbouw is van steen (van buiten deels met hout bekleed), de bovenbouw van hout. De schuur is voorzien van elektriciteit, verwarming, keukentje en toilet.

St. Lindertmolen

De St. Lindertmolen in Beegden is ingericht als bezoekerscentrum en voorzien van informatiepanelen en folderrek. Een computer geeft allerlei informatie over deze en andere molens, als ook over de naastgelegen Beegderheide. In de onderbouw van de molen zelf staan allerlei voorwerpen en werktuigen die met het oude molengebeuren van doen hebben.

Startpunt
Grathemerweg 16, 6037 NR Kelpen-Oler
Herkenningspunt
Camping Geelenhoof
Lengte
65 km
Knooppunten
71, 32, 50, 34, 33, 52, 42, 40, 10, 39, 1, 3, 4, 39, 10, 11, 37, 40, 42, 35, 30, 51, 34, 50, 32, 71
Parkeren
bij de camping

Gemiddelde van 2 beoordelingen.

Ingediend door imagro op zo, 09/02/2018 - 21:41

Permalink

Naam
Karel Kolb
Beoordeling
Bericht
Deze route dit weekend met mijn zoon (10) gereden, prachtig. Heel fijn dat de meeste fietspaden autovrij en vlak zijn, zeker voor kinderen. We hebben genoten van de vele uitzichten en vonden het leuk door de dorpjes te rijden. Een echte aanrader, ook voor kinderen goed te doen als je er genoeg tijd voor uittrekt.

Ingediend door imagro op zo, 06/16/2019 - 17:25

Permalink

Naam
Lanslots
Beoordeling
Bericht
Heel mooie route die de verassend mooie streek goed weergeeft. Afwisselend langs water & landwegen, en via gezellige dorpjes en terrasjes.

Route: 65 km

Villa Sphagnum

Villa Sphagnum werd in 1897 gebouwd en vervolgens bewoond door de familie Van der Griendt. In 1901 volgde een verbouwing. De villa ligt dicht bij de dorpskern van Griendtsveen. Dit dorp werd…

Ontdek meer >
Zwart Water route
32 km | Velden

Andere routes

6 km

Hanssum wandelroute Neer

Neer

Ontdek meer
38 km

Fietsroute van Geijsteren langs de Maas

Geijsteren

Ontdek meer
2 km

Fort Hazepoot

Arcen

Ontdek meer
33 km

Wijnroute Groesbeek

Groesbeek

Ontdek meer