Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Museum in het donker n Museum Peel en Maas

Beschikbare gegevens

In de herfstvakantie en tijdens het Halloween weekend heeft Museum Peel en Maas een speciale activiteit. Kinderen kunnen net als vorig jaar met hun ouders door een donker museum gaan speuren! Gebruikmakend van een zaklamp zoeken ze in het museum naar antwoorden op oplichtende vragen op de muren om een heel nieuw raadsel op te lossen. Van tevoren opgeven is verplicht. Je hoeft NIET in bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. 

Aanmelden
De activiteit vindt plaats op op donderdag 28, vrijdag 29 en tijdens het Halloween weekend op zaterdag 30 oktober. Bezoekers kunnen ’s avonds gaan speuren tussen 18.30-20.30 uur. In verband met de kleine ruimtes is van tevoren opgeven verplicht. Zodoende kunnen de bezoekers goed gespreid worden, waardoor iedereen genoeg ruimte heeft. Opgeven kan door een mailtje te sturen.

Vermeld je naam, e-mailadres en de dag en het tijdstip dat je langs wilt komen. Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis naar binnen, ouders betalen 3 euro per persoon. 

Herfstvakantie
Voor deze speciale activiteit is het voor het tweede jaar op rij mogelijk om een bezoekje te brengen aan het museum als de lampen uit zijn en de zon onder is. Bezoekers krijgen een zaklamp, of brengen zelf een zaklamp mee. In het museum begint een spannende speurtocht naar het zoeken van vragen én antwoorden. Diverse herfst- en Halloween figuren en objecten lichten op wanneer er op geschenen wordt. Kinderen moeten goed speuren in de museumruimtes om tot de oplossing te komen. Maar pas goed op waar je loopt; het betreden van een donker museum is op eigen risico!    

Vorig jaar vond de eerste editie van Museum in het Donker plaats. Dit was een groot succes! Ruim 120 bezoekers hebben deelgenomen, waarvan circa zeventig kinderen. We hebben erg veel positieve reacties gekregen van alle deelnemers. Vandaar dat we dit jaar een nieuwe editie lanceren. 

51.380700751046, 7.4423768898414

Gerelateerd aan dit evenement

Museum Peel en Maas
Museum Peel en Maas