PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Nationale tuinvogeltelling 2021

Beschikbare data

Op 29, 30 en 31 januari 2021 is er weer de Nationale Tuinvogeltelling. Dit jaar, i.v.m. Corona, jammer genoeg niet in Bezoekerscentrum Leudal. Wel zouden we het op prijs stellen, als zoveel mogelijk mensen uit Leudal hieraan meedoen en óók de resultaten naar ons sturen: bcl.prgroep@gmail.com. Wij kunnen dan onderzoeken of de resultaten in Leudal hetzelfde zijn als in de provincie Limburg of heel Nederland. 

Hoe werkt het?
De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig! Meer informatie is ook te vinden op de website van Vogelbescherming Nederland.

Uw vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee.    
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen.
  3. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.

Uw telling geeft u op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via de website van de vogelbescherming Nederland op vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling. Het telformulier staat daar voor u klaar.

Vergeet ook niet uw telling door te geven aan bcl.prgroep@gmail.com
 

Adresgegevens
Roggelseweg 58
6081NP Haelen

51.248851, 5.936374

Gerelateerd aan dit evenement