PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Natuuractiviteiten bij Natuurmonumenten voor jong en oud

Natuuractiviteiten bij Natuurmonumenten voor jong en oud

Activiteiten in het Rijk van Nijmegen starten weer

 

De boswachters van Natuurmonumenten mogen weer excursies geven. Daarom is er een activiteitenprogramma gemaakt met activiteiten voor jong en oud, met en zonder gids. Zo kan je zelf kiezen wat het beste bij jou past. Van concerten tot stiltewandelingen en van kindertheater tot reeëntochten, voor ieder is er wat wils.

 

Op pad met de boswachter

Vanaf 10 juli zijn er weer excursies en andere activiteiten in de natuurgebieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op 31 juli een bosbad te nemen of op 25 juli het Tante Thee Theater te bezoeken met de voorstelling ”Een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept". Geregeld kun je met de boswachter op stap over Landgoed Mookerheide en tegen het einde van de zomer kun je mee met de schaapsherder. Voor het gehele programma, informatie of reserveren kun je terecht op natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

 

Speurtochten

Er is ook een onbegeleide tocht die je elke dag kan doen. Bij “De Tuin”, de horeca op Landgoed Mookerheide, is een speurtocht te koop. Kinderen vanaf 6 jaar leren alles over het landgoed en het landschap van de Mookerheide. Aan het einde van de tocht krijgen ze een schatkist mee naar huis. De speurtocht is van dinsdag tot en met zondag bij “De Tuin – tussen 10.00 en 16.00 uur – verkrijgbaar.
Als de boswachter met de promotiewagen in Heumensoord staat, wordt er ook een speurtocht door de boswachter uitgezet. Deze is zelfstandig met het gezin te lopen. Kijk voor data op
natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

 

Ontmoet de boswachter

De boswachters van Natuurmonumenten gaan met onze promotiewagen op pad in het Rijk van Nijmegen. De boswachter heet je welkom in de gebieden, geeft informatie en je kunt er natuurlijk terecht met al je vragen. Voor kinderen hebben we een leuke grondpuzzel en er is een voelkist waarin van alles te ontdekken valt. De boswachter is afwisselend aanwezig in Heumensoord, Landgoed Mookerheide, Sint-Jansberg en Mookerheide tussen 13.00 en 16.00 uur. Kijk voor data en locaties op natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

Gerelateerd aan dit artikel

Mookerhei
Mookerhei
Vestingstad Gennep
Vestingstad Gennep
Vergeten Groente
Vergeten Groente
Winterdorp Arcen
Winterdorp Arcen
De leukste kinderroutes
De leukste kinderroutes
Bijzondere overnachtingen
Bijzondere overnachtingen
Pelgrims in Noord-Limburg
Pelgrims in Noord-Limburg