PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Ommetje Musschenberg

Vanaf het kerkplein in Kessel-Eik loopt u, met de kerk achter u, naar links de Maasstraat in. Bij het Mariaplein aangekomen, loopt u rechtdoor en vervolgt u de Maasstraat. Even verderop vindt u wandelknooppunt 4.

Bij knooppunt 93 komt u monumentale carréboerderijen tegen. Deze zijn voorzien van hoge muren en een grote binnenplaats, ook wel bekend als "gesloten Maasdaltypes". Opvallend is dat alle gebouwen naar de binnenplaats gericht zijn en dat ze aan de buitenkant een sterk gesloten karakter hebben. Dit is gedaan, zodat ze in tijd van gevaar en onrust goed beschermd konden worden.

Tussen knooppunt 93 en 42 loopt u door de Weerdbeemden. Dit is een natuurgebied dat vlak langs de Maas ontstaan is door klei afgravingen ten behoeve van de steenfabriek. Dit is een waar paradijs voor watervogels en Gallowayrunderen zorgen hier voor de nodige begrazing.

Bij knooppunt 35 ligt De Musschenberg. De naam verwijst naar de opvallende hoogte langs de Maas. De vele bomen en struikgewas vormen ook hier een paradijs voor vogels, mussen in het dialect. De Maas mist hier haar zomer- en winterbed, waardoor het een natuurlijke 'berg' is langs de Maas.

Na knooppunt 35 loopt u langs het afwateringskanaal, wat eeuwenlang de grens was tussen het prinsbisdom Luik en het hertogdom Gelder. Tegenwoordig vormt dit de grens tussen de gemeente Leudal en de gemeente Peel en Maas. Het is de afwatering voor de Noordervaart naar de Maas. 

Start location
Maasstraat 1, 5995 NC Kessel-Eik
Herkenningspunt
Kerk Kessel-Eik
Lengte
6 km
Knooppunten
kerkplein,4,92,93,42,43,35,33,79,3,88,86,87,90,2,kerkplein
Parkeren
gratis parkeren bij de kerk

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op vr, 08/25/2017 - 16:40

Permalink

Naam
Marianne
Beoordeling
Bericht
Leuke route, alleen het laatste stukje is minder. Ook is de route soms niet echt goed te volgen en Wanneer je bij een brugje komt moet je over een smal pad met hele hoge begroeiing, inclusief brandnetels. Dus een lange broek is een aanrader. Ook veel fouten in de gpx route,

Ingediend door imagro op za, 11/02/2019 - 17:08

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Deze route is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Je neemt in Roermond buslijn 377 in de richting Venlo of in Venlo buslijn 377 in de richting Roermond. Uitstappen halte Maasstraat in Kessel-eik. De bushalte is vlak bij de hoek van de straat waar de route gestart kan worden bij knooppunt 2.
Het is afwisselende route: open land met vergezichten, bos en water. En ook nog hoogteverschillen. Leuke wandeling!

Route: 6 km

Houtsculpturen & zitbank aan de Lollebeek

Deze houtsculpturen zijn in 2016 ter plekke gemaakt door boomzaagkunstenaar Roel van Wijlick uit Venlo. De kunstenaar maakte in opdracht van de Dorpsraad Castenray, Stichting Jeugdwerk Castenray en…

Lees meer
Korte Langs de Maas route
8 km | Arcen

Andere routes

5 km

Swolgenderheidepad

Swolgen

Lees meer
8 km

Ommetje Schadijkerpad Meterik

Meterik

Lees meer
26 km

Heerlijke Peelroute

Ospel

Lees meer
13 km

De Veulense Waterenroute

Veulen

Lees meer