Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Venray, gelegen in het hart van Limburg, herbergt een schat aan adembenemende natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden. Hier nemen we je mee op een reis door de top 3 natuurlijke schatten van Venray: Landgoed Geijsteren, Boshuizerbergen en Maaspark Ooijen-Wanssum.

1. Landgoed Geijsteren: geschiedenis en natuur in harmonie 

Landgoed Geijsteren is een plek waar geschiedenis, de natuur en het water hand in hand gaan. Dit betoverende landgoed, daterend uit de 15e eeuw, omarmt bezoekers met zijn schilderachtige charme. Het landgoed bestaat uit weelderige bossen, serene vijvers en open velden. Tijdens een wandeling door de eeuwenoude bossen en langs het water van de Maas, onthult het pad de rijke geschiedenis van Geijsteren, met als hoogtepunt de indrukwekkende kasteelruïne en verderop de watermolen, genaamd de Rosmolen. Landgoed Geijsteren biedt een oase van rust voor degenen die de rust van de natuur willen ervaren, terwijl ze omringd worden door de sporen van een rijk verleden.

Landgoed Geijsteren

2. Boshuizerbergen: natuurlijke diversiteit voor elk seizoen 

Boshuizerbergen, aan de rand van Venray, is een natuurlijk juweel dat het hele jaar door betovert. Het gebied is een lappendeken van uitgestrekte bossen, kleurrijke heidevelden en rustige vennen. De natuurlijke diversiteit maakt Boshuizerbergen ideaal voor natuurliefhebbers van alle soorten. Wandelpaden slingeren door de weelderige bossen, terwijl mountainbikeroutes de avontuurlijke geesten uitdagen. In de lente brengt de bloeiende flora het gebied tot leven, terwijl in de herfst de bladeren een warm kleurenpalet creëren. Boshuizerbergen is een bestemming waar de natuur gedurende alle seizoenen haar schoonheid tentoonspreidt.

Boshuizerbergen

3. Maaspark Ooijen-Wanssum: rivierlandschap en natuurbehoud 

Langs de oevers van de majestueuze Maas ligt Maaspark Ooijen-Wanssum, een gebied dat zowel het rivierlandschap als natuurbehoud omarmt. Het park biedt uitgestrekte uitzichten over de Maas, met wandel- en fietspaden die bezoekers meenemen op een reis door serene natuur. Maaspark Ooijen-Wanssum is een paradijs voor vogelliefhebbers, met een gevarieerd ecosysteem dat een verscheidenheid aan vogelsoorten aantrekt. Dit natuurpark, met zijn kalmerende geluiden van kabbelend water, is een toevluchtsoord waar de natuur in al haar pracht wordt gekoesterd en beschermd.

Maaspark Ooijen Wanssum

Verken en geniet van Venray's natuurlijke erfgoed 

De natuurlijke schoonheid van Venray is tastbaar in elk van deze drie schitterende locaties. Of je nu gefascineerd bent door de geschiedenis van een landgoed, de diversiteit van een bosgebied wilt ervaren, of jezelf wilt verliezen in de rust van een rivierlandschap, Venray heeft het allemaal. Dus trek je wandelschoenen aan, laad je camera op en ontdek de betoverende natuurlijke schatten van Venray, waar geschiedenis en natuur in perfecte harmonie samenkomen.